Величезна помилка Путіна

Всередині РФ резерви є. Там він як і раніше предмет загального обожнювання, яке трохи затряслося тільки вчора, коли ВВХ підписав указ про помилування Савченко.

Близько двох років тому, коли Савченко тільки захопили в заручники, я визначав це як величезну помилку Путіна. Всі об'єктивні чинники говорили про те, що нічим іншим, як серйозною іміджевою поразкою в світі це для нього обернутися не може: її стать, рідкісна для жінки професія, характер, зовнішність, а також відверте мухлювання з юрисдикцією і явно безглузде звинувачення - все це спочатку було проти РФ. Я сказав би навіть, що всі ці обставини підібрані були так ідеально, ніби робив це український ідеологічний диверсант. Втім, розумових здібностей плешивого я і раніше не переоцінював.

Далі події розвивалися ще гірше (для ВВХ). Дівчина виявилася реально незламною, зухвалою і, до того ж, красномовною, так що, пропагандистське шоу під назвою "суд" переконувало тільки розумово відсталих всередині Росії. Українські керівники примудрилися зробити путінську заручницю депутатом ПАРЄ і тим зробили питання її звільнення одним із центральних у європейській політиці. І т.д.

А ось мій прогноз щодо неприйнятного іміджевого збитку не виправдався - тільки тому, що час не стояв на місці. За минулі два роки путінські військові збили пасажирський літак, сам він зізнався, що особисто керував захопленням Криму, світ отримав об'єктивне підтвердження, що Путін вбиває своїх політичних супротивників (в тому числі, зброєю масового ураження) і краде мільярди, що він патологічний брехун і, можливо, педофіл. А тепер скажіть, чим (навіть при бажанні) можна нанести додаткової шкоди репутації такої чудової людини?

Втім, брешу. Всередині РФ резерви є. Там він як і раніше предмет загального обожнювання, яке трохи затряслося тільки вчора, коли ВВХ підписав указ про помилування Савченко. Втім, про загадковість російської душі я чую з дитинства і вже, зізнатися, змирився з фактом, що мені цих загадкових ніколи не зрозуміти.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі