Обмін Савчненко: Путіну ближчі торговці зброєю та наркотиками, ніж ГРУшники

Якщо обмінювати льотчицю на наших ГРУшників, доведеться визнати, що вони там дійсно були. Визнати і показати їх по телебаченню росіянам, викликавши у глядачів неприємні запитання.

29 березня в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Москва готова поміняти незаконно засуджену в Росії на 22 роки українську льотчицю Надію Савченко на російських громадян Віктора Бута і Костянтина Ярошенка, які відбувають покарання в США. Американська сторона вже відреагувала на це повідомлення, заявивши, що не розглядає таку можливість.

Існує інститут репутації. Відомо, що репутація дається людині один раз і назавжди. Її втрата відновленню не підлягає. А коли немає репутації - можна робити все, що завгодно: без сорому і совісті: адже їх теж більш не існує, - пише для "Апострофу" відомий російський блогер і журналіст Олександр Сотник.

Після слів Путіна про те, що "наші люди виставлять вперед жінок і дітей і встануть за їх спинами, а ми подивимося, як ви будете стріляти", - запитання у світової спільноти до Путіна повинні були закінчитися. Всі запитання з того самого моменту повинні були звертати тільки до самих себе і задавати їх приблизно так: "Яким чином можна з найменшими втратами для себе нейтралізувати цього терориста і його зграю?" Усе. Крапка. Але звичні правила "realpolitik" все ще тягнуть політичних гравців у минуле століття, змушуючи користуватися застарілими штампами і прийомами.

Особисто я ні на хвилину не сумнівався в тому, що Кремль запропонує обміняти Савченко саме на Бута. До цього імені чекісти додали наркоторговця Ярошенка і ще кілька імен, які ментально близькі лубянським бандитам. Ймовірно, це розкриті на Заході путінські шпигуни. "Своїх не кидаємо", - любить декларувати Путін і одразу ж показувати, хто саме для нього "свій". Ні, це не Єрофєєв і Александров, який відправив головнокомандувач в Україну вбивати людей. Це - торговці зброєю та наркотиками, шпигуни та інший глибоко законспірований бандитський непотріб.

Не виключаю, що дізнавшись про настільки наплювацьке ставлення до себе Верховного (прости, Господи) Головнокомандувача, Єрофєєв і Александров цілком можуть озлитися і заговорити

США вже відмовилися вести торги за путінськими правилами - принаймні, щодо Бута та Ярошенка. Взагалі не зрозуміло, до чого тут США. Савченко - громадянка України, вона - військовозобов'язана, і було б логічно провести обмін на російських військовополонених, захоплених на території України. Але у Путіна своя гра, свої пріоритети. Адже, якщо обмінювати льотчицю на наших ГРУшників, доведеться визнати, що вони там дійсно були. Визнати і показати їх по телебаченню росіянам, викликавши у глядачів неприємні запитання. Наприклад, "якщо наших там немає, то яким чином в Україні виявилися ці конкретні люди?" А зайві питання від обивателів чекістам не потрібні, і вони хотіли б провернути цю справу кулуарно, в режимі звичної закулісної спецоперації: обміняли - і добре, головне - щоб тихо ...

Не виключаю, що дізнавшись про настільки наплювацьке ставлення до себе Верховного (прости, Господи) Головнокомандувача, Єрофєєв і Александров цілком можуть озлитися і заговорити. А розповісти вони можуть чимало. Так що їх історія може отримати своє вкрай неприємне продовження для наших бандитів, які розвоювалися не на жарт.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі