Надія Савченко взяла Путіна за горло

Протистояння Савченко vs. Путін стало сьогодні головною світовою новиною

Режими, подібні путінському і гітлерівському, абсолютно непереможні, коли проти них виступають люди, що діють раціонально. Мюнхенська змова, Мінські угоди - це ж все дуже розумні раціональні речі, чи не так? Як можна дражнити божевільного маніяка і тим самим приводити народи в бойню? Проте умиротворення агресора все одно призводить до бійні, тільки значно більшої.

Тоталітарна машина дає збій, лише коли в її жорна потрапляє людина, яка мислить і діє ірраціонально, всупереч здоровому глузду і життєвій логіці. Людина, здатна пожертвувати життям заради чогось, що не можна помацати, з'їсти або вдягнути. Заради своїх принципів і переконань. Інакше кажучи, герой. У випадку Путіна йому трапилось нарватися навіть не на героя, а на героїню. Для нього це абсолютно катастрофічно, оскільки виставляє його в абсолютно огидному світлі.

На сцені пряме протистояння двох: Надії Савченко і Володимира Путіна

І вже нікому не важливо, що Путін особисто не розробляв ідіотського плану захопити в полон військовослужбовця української армії, насильно вивезти до Росії, а потім судити, в тому числі, за незаконний перехід кордону. Військовослужбовець виявився жінкою, а у жінки виявилася сталева вдача, що переламала ситуацію. І тепер все оголилося, і всьому світу стало ясно, що немає ніякого суду, на сцені пряме протистояння двох: Надії Савченко і Володимира Путіна.

Адвокати Савченко легко розбили всі нашвидку зліплені безглузді звинувачення, а сама Савченко, оголосивши сухе голодування, взяла Путіна за горло. Поставила його перед вибором між двома для нього неможливостями. Або він її відправляє в Україну живою і відносно здоровою, і в цьому випадку в його кримінальній системі координат проявляє слабкість, втрачає імідж крутого пацана, або Україна все одно отримує свого Героя і депутата ПАРЄ, але вже посмертно. І в цьому випадку він особисто стає вбивцею молодої жінки, причому злочин коється на очах усього світу, і ніяких доказів нікому не буде потрібно.

Протистояння Савченко vs. Путін стало сьогодні головною світовою новиною. Провідні світові ЗМІ пишуть про це протистояння на перших шпальтах. "Лейтенант Савченко стала головним міжнародним символом опору, що робить Київ сусідові-хулігану", - такий головний висновок робить колумніст The Wall Street Journal. І така сьогодні загальна тональність публікацій у головних світових медіа.

Савченко змогла спростити ситуацію до чорно-білої, прибрати півтони і звести її до протистояння добра і зла

Уряди США, Німеччини і Франції вимагають від Путіна відпустити заручницю. Вимога 57 депутатів Європейського парламенту ввести проти Путіна персональні санкції вже зробила його ізгоєм незалежно від того, буде її реалізовано, чи ні. Зустрічаючись із Путіним, будь-який європейський політик просто не зможе не вимагати від нього звільнення Савченко, інакше цей політик буде підданий обструкції у себе вдома.

Надія Савченко змогла спростити ситуацію до чорно-білої, прибрати півтони і звести її до протистояння добра і зла. І кожен, хто, будучи навіть непричетним до її викрадення та організації неправедного судилища, публічно висловлюється в підтримку цих злочинів, назавжди псує собі некролог.

Оригинал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі