Ціна на газ без традиційного "братнього" б**дства

Московити занадто довго видавали свій монопольний диктат за ринкові відносини. І, здається, самі повірили у власну брехню

Тут виникли два невеликі непорозуміння з газовими цифрами, які варто роз'яснити.
По-перше, ціну на транзит Нафтогаз підняв, у середньому, на третину, а не в 6 разів, як деякі вирішили (12 - ціна за весь транзит по Україні, а не за звичні 100 кілометрів). І зараз це майже ринкова ціна - без традиційного "братнього" блядства. Головне ж - знайдено красиве правове рішення, коли договір транзиту 2009 ніби й не зовсім порушується, а лише приводиться у відповідність із європейськими підходами. Оскільки ціна транзиту все одно є предметом суперечки між "Нафтогазом" і "Газпромом", без рішення Стокгольмського арбітражу не обійтися. Але шанси на перемогу у нас високі, а сьогоднішнє становище нарешті цілком дозволяє починати диктувати умови.
Про ціну на сам газ. 51 - це не знижка, а розмір вивізного мита, з якого ця знижка обчислюється. Запропонована знижка (від контрактної ціни в 230) становить 17 з чимось баксів. Залишкова вартість все ще вище європейської та навряд чи достатньо цікава, щоб відновити закупівлі в Росії. Думаю, саме це Коболєв повідомить московському візаві Міллеру.
Московити занадто довго видавали свій монопольний диктат за ринкові відносини. І, здається, самі повірили у власну брехню. Звикання ж до нормального ринку їм дається важко, але навряд чи у них є вибір.

Текст публікується з дозволу автора.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі