В очікуванні всеросійської ДНР і останні дні "путінської більшості"

Складно сказати, коли саме станеться те, про що багато хто боїться говорити вголос. Але картина того, як саме це станеться, вже сьогодні більш-менш ясна - як у фільмі Роланда Емеріха "2012"

В умовах, коли "низи" завмерли в імпотентній розгубленості підліткового інфантила, що отримав по руках за свої мілітарисько-імперські "пустощі", на перший погляд, здається, що цьому періоду лихоліття не буде кінця. Але це - досить оманливе судження. - Пише ліберальний російський публіціст Саша Сотник для Newsader

Ще рік тому суспільство очікувало значних перемог, і тепер починає усвідомлювати, що "щось пішло не так". Кремль обіцяв одне, а на ділі вийшло зовсім інше: санкції, зубожіння, вал безробіття, посилення податкового тягаря, інфляція з девальвацією національної валюти,що маячить за нею. І Крим, як з'ясовується, не зовсім "наш". Він відірваний від материкової Росії, і тепер, в результаті блокади, занурений в темряву. Своїм "телефонним опитуванням" влада фактично зняла з себе відповідальність за те, що жителям півострова уготоване життя у відсіченому від світу гетто. Не буде електрики - не буде й тепла. Полопаються труби, почнуться проблеми з каналізацією. Це може призвести до виникнення епідемій. Інформація з Криму може попросту перестати надходити, в силу відсутності зв'язку та інтернету, до того ж вона буде "урізатися" і з політичних міркувань. Адже якщо там трапиться гуманітарна катастрофа, кремлівським вождям зовсім не захочеться розголошувати інформацію про новий "блокадний Ленінград XXI століття". Навіть якщо голоду там і не буде, жителям відрізаного від цивілізації півострова в будь-якому випадку не позаздриш.

Так руйнуються пропагандистські міфи про те, що "своїх не кидаємо"

Так руйнуються пропагандистські міфи про те, що "своїх не кидаємо". Кидаємо, ще й як! Зі знущальним єзуїтством: "Ви ж самі хотіли? - От і отримуйте свій вибір з повним набором поневірянь і злигоднів." Тим часом Крим - це модель будь-якого російського регіону. Путін вже показав, що проблеми всередині Росії його не цікавлять: "Платіть податки і виживайте самі. А нам цікавіше бомбити Сирію і лякати Захід літаючим міжконтинентальним ядерним смітником."

А грошей стає все менше. У наявності початок кризи з виплатою зарплат. Відзначимо, що багатьом працівникам їх виплатили в останній день 2015 року. Цим викликали навіть у Москві перебої в Ощадбанку. Населення скупчилося біля банкоматів, і добре, що жоден з ФСБшників поки що не сприйняв це "скупчення" як маніфестацію, що загрожує режиму. Населення стояло і смиренно очікувало своєї черги на отримання коштів, задумливо опустивши очі в підлогу. Про що воно міркувало? Про те, що це Обама влаштував їм "хороший Новий рік" чи все-таки про примарність і безглуздості путінських "переможних досягнень"?

Обіцяний "песець" все-таки не спізнився. Він взагалі - пунктуальна тварина

А поки народець не розібрався у своїх і кремлівських "косяках", гроші продовжують невблаганно танути. Обіцяний "песець" все-таки не спізнився. Він взагалі - пунктуальна тварина. Сказав "прийду" - і ось він, на порозі: зустрічайте, заслужили.

Складно сказати, коли саме станеться те, про що багато хто боїться говорити вголос. Але картина того, як саме це станеться, вже сьогодні більш-менш ясна - як у фільмі Роланда Емеріха "2012". Пам'ятаєте епізод, де головні герої летять у літаку, а цілі материкові пласти з містами обрушуються в безодню і йдуть під воду? Приблизно так - якщо образно - все і буде виглядати. Одномоментно завалиться банківський сектор, обрушиться фінансова система, настане економічний колапс, що викличе найжорстокішу політичну кризу по всій країні. Перші ознаки "прощання з регіонами" ми бачимо на прикладі "подарунка" Путіна Кадирову. Чечня де-факто вже відокремлена від Росії. Вже видно обриси скандалу, що назріває між Казанню й Москвою. З геополітичної точки зору, з Татарстаном все складно, але варіант зміни відносин між ним і федеральним "центром" буде в підсумку знайдений і визнаний політично й економічно оптимальним, після чого природним чином на цей шлях встануть інші регіони.

"Коли закінчиться все", не виключена спроба захоплення влади в Кремлі вже відвертою фашистської хунтою. В принципі, там і так вже всі поголовно - фашисти, але одна справа - опричнина, і зовсім інша - танки на вулицях. У такому разі населення буде просто кинуте напризволяще та залишено в міських "джунглях", після чого почнеться хаотична "гра на виживання" - на всій території Росії. Деякі олігархи встигнуть "помахати ручкою" потопаючому "русскому миру" з бортів своїх літачків, що вчасно злетять у повітря. Ті ж, хто запізниться "до трапу", візьмуться сколочувати свої приватні армії для захисту накраденого і його примноження за рахунок "відстріляних" конкурентів. Частина населення приміряє на себе форму "Моторили", інша буде перебиватися "чим бог послав". А бог пошле небагато: Він взагалі перестане заглядати в цю новоспечену супер-ДНР на площі 1/7 частини суші, залишивши демонам дожирати все, що стрімко розлагається.

ДНР - це погано, а ядерне ДНР на всій площі Росії - це глобально небезпечно

Видається, що світова спільнота вже сьогодні має задуматися про те, що ДНР - це погано, а ядерне ДНР на всій площі вчорашньої кепсько керованої Росії - це дуже погано і глобально небезпечно. Ось чому необхідно прорахувати всі варіанти неминучого обвалення РФ, і в першу чергу - найпесимістичніший. Якщо встигнути вчасно взяти під контроль всі військові об'єкти, включаючи АЕС і підприємства ВПК, то буде шанс запобігти катастрофі планетарного масштабу.

Путінський режим, звичайно ж, нелюдський і небезпечний. Він злочинний, злодійкуватий, пихатий і чванливий, але хоча б у чомусь передбачуваний. У разі відсторонення Путіна від влади неминуче відбудеться все вищеописане. Воно і з Путіним відбудеться, але не так скоро і різко. Варіант "народного повстання" відмітається повністю через відсутність у Росії народу як такого. Не рахувати же народом боязку, заздрісну і злобну масу, здатну об'єднатися лише для того, щоб порадіти фактом відбирання чужих територій та вбивств громадян суміжної держави? Порадіти, після чого отримати "винагороду". Це вже навіть не електорат Путіна. Це - населення майбутнього всеросійського ДНР.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі