Чому суд над Корбаном перетворився на маски-шоу

Можливо, рахунки із Корбаном зводить генеральний прокурор, якому перший акт цієї трагедії чи комедії не вдався. Він намагається показати, хто в хаті Угосподар.

Дніпровський районний суд Києва змінив запобіжний захід лідеру партії "Укроп" Геннадію Корбану із домашнього арешту на утримання під вартою на 60 днів.

Формальні причини для затримання Геннадія Корбана існують. У прокуратури були сумніви, що він не на стільки хворий, що не може бути присутнім на слуханнях. Вони вважали, що це симуляція і силою доставили його на засідання.

Цей процес викликає серйозні сумніви через зміну підсудності. Щоразу інший суд. Дивна і сама кандидатура судді (Микола Чаус, суддя Дніпровського райсуду Києва), який висить на ниточці і за всіма ознаками має бути звільнений. Можливо, йому щось пообіцяли, а можливо йому нема чого втрачати, тому спостерігали за отаким судовим засіданням.

Звісно, Корбан далеко не лицар у білому одязі. Умовно кажучи, довідки у лікарів купуються і це свідчить про спеціальне ігнорування та затягування. З другого боку прокуратура як не вміла працювати, так і не вміє. І повністю нахабніє. Тому увесь процес дуже схожий на зведення рахунків, а не на правосуддя.

От попередня ніч у суді. Якби це був суд над рядовою людиною — все було би вирішено моментально і так, як хоче прокуратура. Але оскільки людина серйозна, із серйозною адвокатською й депутатською підтримкою, то просто так із ситуації не вийдеш. Тому доводиться якимось чином притримуватись хоч б якихось норм. Хоча б елементарних. Тому процес і затягується.

Увесь процес дуже схожий на зведення рахунків, а не на правосуддя

Можливо, рахунки із Корбаном зводить генеральний прокурор, якому перший акт цієї трагедії чи комедії не вдався. Він намагається показати, хто в хаті господар. Я із жодних джерел не чув, що в президента настільки погіршились стосунки із Коломойським, що він дотискає Корбана. І що зміниться від того, що завтра Корбан сидітиме за ґратами? Не думаю, що для президента це буде такою страшною перемогою. А Шокін зрозумів, що його найближчим часом у відставку не відправляють, тому й нахабніє.

Ясно, що ця ситуація із Корбаном в майбутньому зіграє проти президента. Суспільство давно говорить: "Навіщо нам такий генеральний прокурор, якщо нікого із великих злодіїв і ворогів не відправлено за ґрати, а займаються тільки Корбанами і Мосійчуками?". Звісно, вони далеко не янголи, але мають хоч якісь заслуги перед Майданом. А люди зі старої команди, антипатріотичні і суперкрадії, залишаються на волі. Це зрозуміло всім. Стратегічно, вся ця тяганина не є розумною і не додає президенту балів. Шокіну я про це казав ще влітку, ще коли починалась істерія із Андрієм Лозовим. Я йому казав: "Доти, доки у вас Льовочкін і Бойко сидять у Верховній Раді, ви абсолютно не можете дозволити собі подавати навіть подання на зняття депутатської недоторканості з Лозового". Мав на увазі, що морально не можуть, бо суспільство це ніколи не сприйме. Шокін відповів, що має боротися з усіма. З Лозовим вони припинили, зате бавляться іншими.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі