Принизливе становище прохача треба залишати в минулому

Ми себе прирівнюємо до якогось Бандостану, і ще тішимося з цього. Треба ставити собі за планку рівень найвищих демократичних країн світу. Наша країна має для цього всі передумови. Лиш ефективного управління немає

"Панове, мушу сказати вам приємну звістку: до нас їде ревізор". Такими фразами у тій чи іншій інтерпретації майорить інтернет. Радість з приводу нового незалежного антикорупційного прокурора, утворення генеральної інспекції внутрішніх розслідувань і безпеки, звільнення одіозних керівників відомств усі пов'язують із приїздом в Україну віце-президента США Джозефа Байдена.

Люди пропонують, щоб Байден приїжджав щомісяця. Бо так усі, хто відмовляється рухати країну вперед, хоч щось робитимуть. Але ж такий підхід ганебний. Він принижує всіх нас, українців. Ми ж не для ревізора маємо змінювати країну. Важко уявити, що хтось із робочим візитом приїжджає в Німеччину чи Америку, і раптом американські прокурори дотягують те, що не дотягли. А ми себе прирівнюємо до якогось Бандостану, і ще тішимося з цього. Треба ставити собі за планку рівень найвищих демократичних країн світу. Наша країна має для цього всі передумови. Лиш ефективного управління немає.

Безумовно, віце-президент США обговорюватиме з українським вищим керівництвом те, яким чином ми боремося з корупцією, збираємося перебудовувати нашу економіку. Разом вони вирішуватимуть, як консолідувати світову спільноту в боротьбі з агресором на Донбасі. Будуть переговори про реальну допомогу у військовій галузі, а не бутафорну, як ми про це читаємо у "Вашингтон пост".

Або ми будуємо цивілізовану європейську державу, або вся європейська цивілізація від нас відвернеться

Байден привезе в Україну дуже важливий меседж: або ми розвертаємося в бік глибокого економічного й політичного реформування, або через певний час змінюється ставлення до нас у Вашингтоні та інших світових столицях.

Ми зможемо нарешті перейти до тих кардинальних змін, які можуть зробити з України ефективну процвітаючу державу. А принизливе становище прохача треба залишати в минулому. Досить нам випрошувати те, що у нас лежить під ногами. Навчитися ефективно господарювати, і не красти у народу для окремої невеликої кількості осіб. Або ми будуємо цивілізовану європейську державу, або вся європейська цивілізація від нас відвернеться.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі