Росія усміхається паризьким терактам

Путін заздалегідь планував поновити наступи на Донбасі і оголосити про звільнення "Новоросії". Підставою для цього, за його розрахунками, мали стати місцеві вибори в Україні.

Поновлення ескалації бойових дій на Донбасі за останні дні не випадкове. Росія до цього готувалась давно. Використовувала час перемир'я для нарощування бойової міці і тепер перейшла до активних обстрілів.

Путін заздалегідь планував поновити наступи на Донбасі і оголосити про звільнення "Новоросії". Підставою для цього, за його розрахунками, мали стати місцеві вибори в Україні. Проросійські сили "Опозиційного блоку" мали отримати рішучу перемогу, що б призвело до протестів у сусідніх з Донбасом регіонах. На щастя, виявилось зовсім не так.

Не спрацював й інший план - нібито об'єднання Кремля із країнами заходу заради спільної мети - боротьби проти терористів ІДІЛу. Взамін він хотів, аби Захід натиснув на Україну у питанні змін до Конституції. Путіну необхідна була норма про так званий особливий статус Донбасу, яка б підтвердила російську присутність в Україні. Але не у якості агресора, а як визволителя. Тоді він зміг би оголосити про перемогу на Донбасі. Путін сподівався на це. Але Захід все одно не погодився. Там такої позиції Кремля не розуміють.

Поки під час перемир'я в Україні не припинялися політичні суперечки, Путін наводив лад у терористичних "республіках"

Тому не дивно, що поновлення бойових дій на Донбасі співпало із серією терактів у Парижі. Зручнішого часу і не знайдеш. Росія цьому усміхається і хоче використати на свою користь. Адже зараз уся світова увага зосереджена на Франції. На Донбас не зважають.

Україна втратила позиції ще й через внутрішні чвари. Росія ж зберегла статус-кво. Поки під час перемир'я в Україні не припинялися політичні суперечки, Путін наводив лад у терористичних "республіках". Замінив кадри і прибрав найбільш одіозні обличчя. Поставив лояльних до себе людей. Всі збройні угруповання перетворюються в єдину команду. Незважаючи на Мінський процес, Кремль ніколи не припиняв збройного постачання на Донбас. І не припинятиме.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі