Чому Путін може повернутися на Кавказ

За 15 років Росія умудрилася створити на Кавказі розсадник тероризму, радикального ісламізму. Там сильні сепаратистські настрої. Накопичений такий жмут протиріч, що все це все одно вибухне.

Якщо Сирія не буде справлятися зі своєю телевізійною задачею — Росія може влаштувати театр військових дій на Донбасі або ж перенестися в Чечню. Воювати на два фронти Росія в стані: народу вагон, жінки ще народять, танків старих повно.

Путін став досить непередбачуваним. Два роки тому ми навіть не могли б подумати, що російські танки будуть штурмувати українські міста. А зараз це реальність.

Де його чекати далі? Із логічних передумов це може бути Чечня і Донбас. Хоча можемо піти воювати з Японією, Америкою — все може бути.

У Чечні війна не те що заморожена, там Рамзан Кадиров просто все придавив бетонною плитою. Це не означає, що війна там закінчилася. За 15 років Росія умудрилася створити на Кавказі розсадник тероризму, радикального ісламізму. Там сильні сепаратистські настрої. Накопичений такий жмут протиріч, що все це все одно вибухне.

Бо не можна територію утримувати тільки вбивствами: постійними зачистками й силовими операціями, таким собі режимом контртерорестичної операції. Потрібні ще якісь шляхи вирішення цієї проблеми, а Росія їх не шукає. Всі ці мільйонні дотації в Чечні розкрадають, верхівка пилить їх поміж собою. А по-друге, цього все одно мало.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі