Чи пройдуть завтра депутати переекзаменування

Поведінка деяких парламентаріїв у точності нагадує недбайливого учня, який не розуміє, чому вчитель залишає його на додаткові заняття і витрачає свій час і нерви, замість того, щоб закрити очі і поставити позитивну оцінку. У депутатів завтра, здається, чергове переекзаменування.

Дивлюся, деякі обдаровані хлопці серед прихильників традиційних цінностей (читай: гомофоби) вже кинулися розповідати, як нас страшно дискримінують прокляті буржуї. Від нас за скасування віз вимагають введення недискримінаційних законів, а іншим, наприклад, ОАЕ, дають цю пільгу на шару. Іншими словами, не треба приймати жодних антидискримінаційних законів, цинічні європейці нікуди не подінуться.

Дорогі мої гомофоби! Для початку хочу вам пояснити, що візи - це не двійка по поведінці, а їх скасування - не значок відмінника бойової і політичної підготовки. Це якась обмежувальна міра, яку держава вводить для захисту своїх інтересів, особливо, у сфері ринку праці (але не тільки). І в цьому сенсі громадяни Еміратів жодних небезпек не несуть і захисту від себе не вимагають. Вони не залишаються в Німеччині в якості незаконних емігрантів (а якщо вирішують залишитися - то адвокати домагаються для них якогось статусу), не створюють соціальних проблем, не стають тягарем для бюджету і ін. При цьому, вони витрачають багато грошей у готелях, магазинах, ресторанах, купують нерухомість і інвестують у бізнес. Відмовляти у в'їзді таким гостям невигідно самим європейським державам.

Безвізовий режим - односторонній бонус. І наша "плата" за нього - закони і заходи, які потрібні нам, а не Європі

Інша справа - українці. У разі скасування віз ті ж німці (французи, італійці, іспанці) тільки збільшать навантаження на свою міграційну поліцію, бо бажаючих стати нелегальними робочими серед приїжджих буде багато. А от туристичний прибуток, враховуючи купівельну спроможність, тут дуже сумнівний. Та попри це, бажаючи лише підтримати українців у їхньому європейському виборі і дати якийсь бонус за мужність у відстоюванні цього вибору, ЄС пропонує скасувати для нас візи. Вимагає при цьому лише довести відповідність найбільш загальним критеріям європейськості, серед яких і заборона дискримінації. І це найпростіше випробування з двох спроб ми не проходимо.

І не треба нам плести про те, що "все одно не дали б". Так само як і звинувачувати Європу у подвійних стандартах. Безвізовий режим - односторонній бонус. І наша "плата" за нього - закони і заходи, які потрібні нам, а не Європі. Поведінка деяких парламентаріїв у точності нагадує недбайливого учня, який не розуміє, чому вчитель залишає його на додаткові заняття і витрачає свій час і нерви, замість того, щоб закрити очі і поставити позитивну оцінку.

У депутатів завтра, здається, чергове переекзаменування.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі