Депутати повісили важкі замки на дверях безвізового режиму

Причина у простому — вони не хочуть жити по-європейськи. Бо це означає не красти, не брехати, нести відповідальність за свої слова та дії. Наші ж політики дуже зав'язані на олігархів. І європейський стиль життя для них означає смерть.

Європа ніколи не закриє перед Україною двері в питанні безвізового режиму. Тільки на них вішатимуть новий додатковий замок щоразу, коли ми провалюватимемо черговий раунд голосування.

Наприклад, Рада не підтримала норму Трудового кодексу щодо заборони трудової дискримінації за гендерною ознакою. У ній немає нічого поганого. Але депутати її відхилили. Наступного разу Європа нам цю норму знову поверне. Але вже в гіршому варіанті. Наприклад, йтиметься про те, що будь-хто із нацменшин має право подати заяву про дискримінацію. І звинувачений втрачає презумпцію невинуватості і має сам доводити, що він нікого не дискримінував. Або з'явиться вимога про офіційний дозвіл на реєстрацію в Україні шлюбів гомосексуалістів.

Це саме стосується антикорупційної діяльності. Зараз нам дали полегшений варіант, який діє в Європейському Союзі. Але Рада провалила і його. Бо в ньому не зацікавлені ті нардепи, які крали ще за часів Лазаренка. Вони хочуть красти далі і бояться, аби вкрадене ними десь не засвітилося. Але наступний антикорупційний закон буде значно жорсткіший і прийняти його буде ще важче. Наші депутати домоглися, щоб замки на дверях безвізового режиму були особливо важкі.

Партії, які раніше кричали про свою проєвропейськість, завалили Україну антиєвропейською риторикою

Міністр Павло Клімкін заявив, що для виконання зобов'язань перед ЄС щодо візового режиму, Україна повинна ухвалити ще 12 законів до 15 грудня. Але чотири з них ми вже провалили. Щодо них немає відтермінування. Це — спецконфіскація, спецарешт майна, орган, який має відстежувати і здійснювати пошук цього майна, і Трудовий кодекс. У вівторок, 10 листопада, голосування по них не відновиться. А все, що пройшло через комітет Кожем'якіна, спотворене до невпізнанності. Це не може бути визнане Європейським союзом, як адекватний документ. Відтермінування є по восьми інших законах. Але частину з них депутати навіть не включили до порядку денного минулого пленарного тижня.

Партії, які раніше кричали про свою проєвропейськість, завалили Україну антиєвропейською риторикою. Це "Самопоміч", "Батьківщина", "Радикальна партія". Причина у простому — вони не хочуть жити по-європейськи. Бо це означає не красти, не брехати, нести відповідальність за свої слова та дії. Наші ж політики дуже зав'язані на олігархів. І європейський стиль життя для них означає смерть.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі