Чому мовчать про створення антиєвропейської ширки?

У низці законів з безвізового пакету закладено норми, які для багатьох членів провладної коаліції сьогодні особливо небезпечні.

У Раді тупо валять включення до порядку денного сесії законопроектів з так званого безвізового пакету. Роблять це, зокрема, "Самопоміч" і "Опозиційний блок". Завтра будуть валити у другому читанні законопроекти з того ж пакету й із наших зобов'язань перед західними партнерами. Це, зокрема, будуть робити "Батьківщина" й "Опозиційний блок". Чому ніхто не кричить про нову антиєвропейську ширку?

Зрозуміло, чому це робить "Опозиційний блок". Там є антиєвропейські погляди, зав'язка на Росію. Але коли так діють партії, як декларують себе як проєвропейські, виникають запитання.

Не виключено, що Росія ще з часів КГБ має своїх агентів в демократичному середовищі України і намагається через них впливати на політичні процеси в нашій країні

Є кілька відповідей, чому так відбувається. Перша, найімовірніша - партії, які наразі в коаліції і ведуть себе як опозиція, діють за старим комуністичним принципом — чим гірше, тим краще. Тобто, доводити ситуацію у своїй країні до точки кипіння, погіршувати її. Робити так, щоб люди не отримали позитивів, на які вони сподівалися - зривати фінансові, економічні реформи, доводити до максимального протистояння у суспільстві. І при цьому вони казатимуть: подивіться до чого влада довела країну. І винними виглядатимуть ті, хто її уособлює.

Друге - це прояв корпоративних інтересів. У низці законів з безвізового пакету закладено норми, які для багатьох членів провладної коаліції сьогодні особливо небезпечні.
Наприклад, під час прийняття у першому читанні антикорупційних законів про конфіскацію та арешт майна був величезний спротив представників "Батьківщини". Лунали заяви, мовляв цього не можна робити, бо це злочинно. Але в цих законах вперше вводилися норми, які давали можливість заарештовувати та конфісковувати майно, яке було переписане основними корупціонерами на своїх родичів. Представники "Батьківщини" виступали проти цього. Фактично, вони захищали майно родичів Клюєва та Януковича?

Є третя, конспірологічна версія. Хто сказав, що Росія має прямий влив лише на "Опозиційний блок"? Не виключено, що Росія ще з часів КГБ має своїх агентів в демократичному середовищі України і намагається через них впливати на політичні процеси в нашій країні.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі