Максим Гольдарб
Керівник ГО "Публічний аудит". Член гільдії професійних внутрішніх аудиторів України.
13.05.2015
1

Субсидійні реалії

Збільшення на більш ніж 300 тис. кількості сімей, які в цьому році звернулися за субсидією, свідчить про подальше загострення економічної кризи в країні. На це вказується в щотижневому аналітичному огляді діяльності держорганів "Публічного аудиту".

Причинами зростання кількості осіб, які звернулись, звернуться та будуть звертатися за субсидіями, перебуває у прямій залежності від підвищення тарифів, адже саме воно "загнало" на 300 тис. сімей більше, ніж у минулому році, за межу бідності". Саме цим пояснюється ажіотаж навколо субсидій.

І питання не в тому, що було організовано належну інформаційно-роз'яснювальну роботу з умов надання субсидій, із чим пов'язують таку активність громадян в Мінсоцполітики. Насправді людям нічого не залишається, як звертатися по субсидійну допомогу до держави, аби просто зводити кінці з кінцями. Такі висновки ми робимо й на основі численних повідомлень людей, які надходять до громадської ініціативи "Тарифна мобілізація". Це сигнал для Уряду будь-якої країни, що для таких малозабезпечених людей в першу чергу потрібно створювати необхідні економічні умови для достойного заробітку.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі