"Ваш президент - всього лише проект пропутінського олігарха", -

- фактично констатував Віденський суд у четвер 30 квітня 2015р.

В якій цивілізованій країні така бомба не стала б приводом для відповідної процедури очищення репутації президента і держави? Це ж вам не стажистку з АП жахнути в ім'я процвітання нації.

Фактично це означає, що президент нашої країни знаходиться під певними домовленостями з проворожим агентом. Причому зміст угоди не розголошується за т.зв. зобов'язанням конфіденційності. Такою собі позаюридичною малявою, на зразок кодексу воровської честі, на яку "не в силі" посягнути навіть сам Віденський суд. Та пробачимо суду його "слабкість", бо формально вказана обставина не була безпосереднім предметом його розслідування.

Отже, сам факт певних домовних відносин Президента України з проворожим агентом тепер зафіксований юридично. Бо, серед інших, він покладений в основу рішення про відмову в екстрадиції українського "впливового діяча" на запит не менш впливової світової держави. Таким чином, за цивілізованим кодексом Президент мав би або спростувати факт змови, або довести, що стосувалась вона виключно секретів рецептури віденського шоколаду, або піти зі свого поста.

А де ж український політикум? Яка його реакція на судове оприлюднення скандального віденського гешефту? Здається, що традиційна... Продравши заліплені відомим продуктом очі, він парирує - та то мовляв, дощик пішов, травневий... Зрозуміло, штатні полотьори фірташевого проекту змушені були щось відмазувати. Але їм, за посадою, як кажуть, і сам патрон велів.

"Заяви Фірташа на австрійському суді треба оцінювати виключно як захист загнаного в кут хижака", – стверджує публічний рупор таємного "віденського плода", Ю. Луценко у своєму дописі. Далі бригадир шоколадників, користуючись його ж словами, "банально перевів стрілки" з Віденського скандалу на попередній прокремлівський проект Фірташа - на Януковича. Віденські ж свідчення Фірташа звів до звичайної відмазки. Мовляв, тут все зрозуміло, ну хто ж не брехав на суді, га?

Та хотілось би запитати п. Луценка, по-перше, чи доклали ви із Шокіним хоч якихось зусиль, щоб якщо навіть не загнати цього "хижака" у Віденський куток, то хоча б не випустити його звідти? Що це за "випадковість", коли за день до суду Шокінська прокуратура виступає із заявою, що у ГПУ немає підозр до Фірташа? Чого ж хотіла Порошенкова держава, – щоб "загнаний у куток" там і залишився чи щоб благополучно вийшов звідти? Чому весь Віденський процес виглядав як гра в одні ворота і скоріше нагадував шабаш чорноротих із партії регіонів? Що зробила держава Порошенка, Шокіна і Луценка, щоб хоч якось продемонструвати і проявити інтереси України відносно "хижака" Фірташа у Віденському процесі?

А по-друге, якщо "впливовий" промосковський газосос щось і брехнув у суді на свій захист, то чому ніхто з високих фігурантів навіть і не намагається спростовувати як сам факт передвиборчих переговорів, так і його політичний зміст. Ні Кличко, ні Порошенко. Зрозуміло, вони й не смикнуться цього робити. Бо нема сумніву, – на Віденському чаюванні тямкуватий Путінський спудей навряд чи забув настанову свого боса – натиснути кнопку диктофона "à la" Микола Мельниченко. То про що ж "перетирав" шоколадний барон у клітці із "хижаком" перед обранням на президентство? Які спільні передвиборчі і політичні інтереси у "всенародно підтримуваного" Президента із "загнаним у кут хижаком", – га, пане Луценко?

Не забарився і відомий "єврооптиміст" Лещенко, - пожалітися, як великі гроші мають вплив на рішення австрійського суду. То що, виявляється, і в них суди теж продажні, чи як вас розуміти, п. Лещенко. Хоча, мало не забув, ви ж великий фахівець з вибіркової справедливості. Щодо політичних опонентів - європейська правоохорона система у вас - непогрішима. А от коли треба відмити свого патрона, то вона відразу у вас "прогинається" під грошовим натиском.

А де решта фігурантів україського політикуму? Певно, вони всі - на картоплі. Десь на Чернігівщині чи на Багамщині, а хтось - на Канарщині. Майські свята, понімаєте... Картопля - святе для українських політиків, тут не до всяких там фірташів з порошенками. Ляшко, певно, копає ямки (вила йому в руки). Самопоміч мабуть вкидає. Ну а НФ, - загрібає? Тимошенко, слід віддати належне, намагалася колись попередити про Віденський гешефт, та хто її слухав...

А де "Громадянська позиція" п. Гриценка? Чим не привід довести всім, що з Льовочкіним у них - жодних сантиментів... Де реакція громадянського суспільства, "розфасованого" у різноманітні пакети - від інвестиційних до реанімаційних? Якщо це все реальні, а не фейкові структури і не "фірташно-льовочні" проекти.

Справа не просто в самому факті олігархічної змови - хто б сумнівався, що на сьогодні Україна - олігархічна держава. Справа у тому, що провідну скрипку у цій змові відіграє прокремльовський "віртуоз", ворожий агент, – держави, що взялася нас зітерти з лиця землі. І саме перед ним взяв якісь "конфіденційні" зобов'язання обраний українцями Президент. І про зміст яких він і не збирається звітувати перед народом. (І при цьому просить США і світ дати йому зброю). А політикум такий, що психічно не в стані навіть сформулювати ключове питання моменту. А народ, - що йому залишається, - кладе свої життя у котлах під орудою Порошенкових котловодців.

Якщо немає адекватної реакції на ключові політичні виклики, то чи є у нас незалежна від Кремля політична еліта? Якщо ті, хто сьогодні номінально займає ніші і комірки політичної системи, не здатні опиратися московським сценаріям, то це фейковий, "фірташно-льовочний" політикум. Ніякої європейської, цивілізованої чи демократичної перспективи у нації з такими "провідниками" не може бути у принципі.

Панове Луценко, Лєщенко & Co, сьогодні при вашому із Порошенком повному потуранні, відсутності висунутих щодо нього всяких підозр, "хижак" вирвався із клітки. Хай і непрямо, але це ви його випустили. І при цьому, як ні в чому не бувало продовжуєте нахвалятись. "Як тільки ми зможемо подолати ще монополію олігархів на ЗМІ – час фірташів, ахметових та інших остаточно мине", - самовпевнено просторікує Ю. Луценко, полум'яний поводир шоколадних. Та вже всім давно зрозуміло, - що не зможете. Де хоч якийсь натяк на такий поворот з вашого боку? Все, що ви робите з "партією миру" ім. Путіна-Порошенка, - це вкупі з Муженком підігруєте Кремлю та намагаєтесь захопити повний контроль, розтоптавши добровольчі батальони та "партію війни" Яценюка-Авакова. За сценарієм Путіна-Лаврова. Та з ресурсами Фірташа-Льовочкіна в Україні.

Сьогоднішній скандал навколо Віденського гешефту та повної відсутності адекватної реакції на нього - це ще один доказ того, що як не було, так поки-що і немає в Україні ніякого справжнього політикуму, а лише кремлівсько-олігархічна бутафорія, інсталяція та криві олігархічні окуляри, через які Фірташ, Порошенко & Co змушують дивитися на світ 45-мільйонну націю у географічному центрі Європи.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі