Як говорити українською в громадському транспорті

Нещодавно, обурений низькою якістю та жахливими умовами обслуговування в київських маршрутках, я написав статтю "Давайте вимагати від власників маршруток людського поводження з нами!" http://gazeta.ua/blog/47519/davajte-vimagati-vid-vlasnikiv-marshrutok-lyudskogo-povodzhennya-z-nami, яка викликала бурхливу реакцію та багато дискусій в інтернеті.

Після цього я автоматично почав значно більше уваги приділяти ситуаціям та спілкуванню, що відбуваються в громадському транспорті столиці. І прийшов я ще до одного важливого висновку - пасажири теж дуже часто ведуть себе не правильно, не рідко по-хамськи. І проблема тут не лише в поганому обслуговуванні, найчастіше проблема у нашому з вами вихованні. Тому давайте виправлятися і своїм позитивним прикладом змінювати суспільство та сферу обслуговування в Україні.

А починати варто з мови. Бо саме на висловлювання, їдучи зранку на роботу, ще заспані українці реагують найбільш критично. То ж давайте говорити правильно і радувати чистотою своєї мови всіх оточуючих, піднімаючи їм та собі настрій! ;)

Нижче подаю деякі приклади "маршрутного сленгу" та відповідні висловлювання українською мовою. Якщо хтось має інші приклади, прошу залишати в коментарях.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі