Не пустимо російських байкерів "На Берлін!"

Заклик до протесту проти російського байкерського пробігу "На Берлін!"

З 25 квітня по 9 травня 2015 року члени російського байкерського клубу "Нічні вовки" планують, в честь 70-річчя Перемоги, здійснити пробіг за маршрутом Москва - Мінськ - Брест - Вроцлав - Брно - Братислава - Відень - Мюнхен - Прага - Таргау - Карлсхорст – Берлін. З першого погляду здається, нічого особливого, якби не той факт, що ці псевдопатріоти, які ніби то планують вшанувати день перемоги життя над смертю в 1945 році, під час протистоянь на Євромайдані в 2014 році приєдналися до Всеукраїнської громадської спілки "Український фронт", ініційованої Партією Регіонів на противагу загонам Самооборони Євромайдану, згодом організували анти-Майдан, брали участь у сепаратистських мітингах в Севастополі. Крім цього, це учасники "загонів самооборони Криму", які залякували людей, що виступали проти російської інтервенції на півострів, брали участь у штурмі газорозподільної станції і захопленні штабу Військово-морських сил України в Севастополі, а згодом допомагали набирати бойовиків для Донецька і Луганська.

Їхній незмінний лідер Олександр Золдостан (прізвисько "Хірург"), який входить до списку осіб проти яких введено санкції США, є другом Володимира Путіна та допомагав у організації гуманітарного конвою для сепаратистських угрупувань на сході України, виголошує на весь світ, м'яко кажучи, негативні відгуки про чинну владу в Україні та прославляє дії керівництва РФ і, як стверджує The Telegraph, готовий віддати своє життя за В. Путіна. "Хірург", керуючись особистими оцінками розпаду Радянського Союзу, займається активною пропагандою необхідності повернутися, до єдиного союзу держав, у якому, звісно, ключова роль належатиме Росії.

Саме такі люди планують "нагадувати" світу про роль "Червоної Армії" у Другій світовій війні!

Зазначені події викликали хвилю занепокоєння серед свідомої громадськості та політичних кіл Польщі і Німеччини. Напривеликий жаль, громадське несприйняття лише укріпило бажання байкерів реалізувати пробіг. Керівництво Польщі та Німеччини пригрозили, що заборонять в'їзд "Нічним вовкам" на свою територію, проте, поки що, жодних конкретних дій та офіційних заяв зроблено не було. Також незрозуміла позиція Чехії, Словаччини та Австрії, через територію яких також пролягає маршрут пробігу.

Закликаю всі українські організації та неформальні об'єднання діаспори з Білорусі, Польщі, Німеччини, Чехії, Словаччини, Австрії а також України висловити протест проти байкерського пробігу агентів Кремля та вчинити наступні дії:

- Звернутися до Міністерства Закордонних Справ країни проживання (для діаспори) та органів місцевої влади в містах через які здійснюватиметься пробіг, з офіційним зверненням від імені організацій чи неформальних об'єднань діаспори з проханням заборонити в'їзд "Нічним вовкам" на територію країни та міста;

- Опублікувати зазначене звернення та відповідь на нього (у разі наявності) у соціальних мережах та ЗМІ;

- Розглянути можливість пікетувати в'їзд байкерів, або ж долучитися до вже організованих груп (таких як в Польщі);

- Поширити інформацію про зазначену подію серед населення країни (в даному випадку через соціальні мережі) та виступити з критикою.

Будемо вдячні за допомогу!
Разом сила! Україна переможе!

Детальніша інформація про пробіг за посиланням - http://www.bbc.co.uk/ukrainian/politics/2015/04/150414_night_wolves_poland_it

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі