Страшно дивитись новини, коли син на війні

Мій син Олег 5 січня повернувся з війни. Був там більше двох місяців. Він працівник СБУ, підполковник, пішов добровольцем. Рапорт написав ще на початку АТО. Він не розказує все, що пережив, але ситуація дуже складна. Ми з жінкою кожен день рахували, як останній. А він не міг дзвонити щодня. Днів чотири телефонував із якихось лівих телефонів. Ми молилися.

Я за все своє життя стільки не пережив, як за ці два з половиною місяці. А я в житті бачив багато страшного. Але було страшно дивитись новини, коли син на війні.
Життя перевернулося. Він день народження пропустив, і Новий рік. Коли ми сім'єю сіли за столом, ніхто не міг говорити спокійно. Сльози були в очах.
Загроза велика йде з Росії. Біля кордонів України близько 50 тисяч російських військових. На їхніх аеродромах дуже багато авіації. Росія не виключає можливість повномасштабної війни в Україні.

Ми вже навчилися воювати. Це каже мій син та інші люди, які вертаються з АТО. Моральний дух виріс у декілька разів. Зараз потрібна політична воля, щоб тих терористів прибрати. Будь-яка війна - це жертви. Так, я розумію, що можуть бути жертви і серед цивільного населення. Але в нас альтернативи нема. Кожен день по два, три, чотири чоловіки гине. А в нас знову й знову оголошення тиші, перемир'я...

Скільки ще хлопців має загинути, аби зрозуміти, що терористів треба знищити. Вони ніколи не дотримувалися домовленостей і не будуть.

Я такої війни, як зараз, не розумію. І Європа, й Америка визнали, що Україна виконувала мінські домовленості. Терористи - ні. ЛНР і ДНР треба визнати терористичними організаціями і нищити їх так, як зробив Путін і Кадиров у Чечні кілька місяців тому. Там миттєво застосували танки й авіацію. Зараз мають активно працювати диверсійні групи, які проникатимуть на територію терористів і нищити їх там.

Не може бути з ними ніяких переговорів, бо вони їх не дотримуються. Це доводить загибель 13 цивільних після розстрілу автобуса під Волновахою. Європа їх не може назвати терористами, доки Україна такими не визнала на законодавчому рівні.

Всі військові заводи повинні працювати у три зміни на виготовлення техніки. Кажуть про передачу 200-300 ремонтованих танків на потреби АТО - цього недостатньо.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі