На кого "копає" ГПУ? Може на Президента?

Не так давно мені до рук потрапив список найприбутковіших сфер бізнесу. На першому місці були СМС з рентабельністю близько 3000%. Далі йшли інші галузі, які приносять прибуток більше 500%. І ось тоді я подумав, що людина, яка складала цей список, просто заплакала б якби дізналась, які щомісячні прибутки приносить своїм господарям Генеральна Прокуратура України.


ГПУ – найпотужніша машина по генеруванню кешу, вибудувана за два десятиліття і доведена до ідеалу колишнім "рульовим" Пшонкою. Здавалося б, після Революції Гідності такій структурі не місце в Україні, яка вже майже "живе по-новому", але ні. Пшонка в Москві, а справа його живе. Пан Ярема, який підхопив крісло, лише скоригував фінансові потоки в нові русла і більше нічого.


Слід відзначити, що в умовах, коли Президент і прем'єр-міністр знаходяться по суті в різних командах, ГПУ (яка є зоною впливу Банкової) не соромиться вимагати гроші навіть з державних компаній, шляхом відкриття кримінальних справ на керівників. Не встигла затихнути інформація про свавілля прокуратури в "Укрзалізниці" (http://www.uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/391352/), коли в ряд "підозрюваних" був поставлений мало не весь кабмін, як спливає нова кримінальна справа за фактом нанесення збитків державі черговою державною структурою.


Йдеться про розслідування в рамках кримінальної справи, порушеної за фактом діяльності "Укрспецекспорту". Справа, слід відзначити, десятирічної (!!!) давнини, що не заважає їй бути на особистому контролі у головного прокурорського альфонса пана Матіоса, котрий ревно служив клану Януковича. Але люстрація його схоже не надто лякає.


Напевно, вже є результати з розслідування розстрілів на Майдані? Напевно, вже полетіли голови з генеральських плечей за збитий "ІЛ" під Луганськом, за Волноваху, Іловайськ? Напевно, вже знайдені і покарані винні в неефективному забезпеченні української армії? Все це вже зроблено, вимоги суспільства з розслідування найбільш резонансних справ задоволені? Напевно...


Тепер-то прийшов час розбиратися з корупціонерами!!! Ух, вже військова прокуратура щось покаже, які країни переплачували Україні за озброєння і комплектуючі. Адже по-совісті ж розберуться, як і з усіма попередніми справами? Адже так? Тим більше документацію по контрактах вимагають з 2004 по 2014 роки. Їм подавай все. І не тільки ключі від квартири де гроші лежать.


За інформацією, отриманою з джерел у прокуратурі, як свідок у справі буде проходити не тільки колишній менеджер "Укрспецекспорту" Сергій Бондарчук (http://www.epravda.com.ua/news/2014/11/4/502974/ ) але і колишній глава держави Віктор Ющенко. Смішно, звичайно, але це дійсно так. Більше того, нинішнього керівника "Укрспецекспорту" Олександра Коваленка обшукали вже двічі.


Раз вже така принципова позиція у відомства, то було б цікаво дочекатися і виклику з показаннями свідків колишнього главу РНБО, яким на часовий відрізок, вказаний у справі, був ніхто інший, як Петро Порошенко. До речі, а чи не шукають компромат які-небудь Ярема і Матіос на самого Президента?


Може Генпрокуратурі варто повідомити усі деталі і чому вона "копає", і головне на кого?!!


Володимир Манько

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі