Приватна армія Коломойського — в чому небезпека?

Потрібно завжди думати не тільки про війну, а про перший день миру. Що буде, коли війна закінчиться? У мене складається враження, що в Україні сформована приватна армія Коломойського. Батальйони "Донбас", "Дніпро" у багатьох випадках діють самостійно. Це може бути величезною проблемою. Будь-хто, хто має приватну армію - це величезна небезпека для України. Я не проти цих батальйонів. Вони справді переломили ситуацію на Донбасі. Але якщо формуємо нову армію на базі цих батальйонів, то це мають бути Збройні сили, а не якесь парамілітарне утворення.

Слабо контрольовані військові - це завжди небезпечно.

Перший сценарій - це імовірність державного перевороту. Наявність законно обраного президента не означає, що його не можуть відправити у відставку - у непередбачений законом спосіб. Одне діло, коли цю відставку реалізує народне повстання. Інша справа, коли її можуть зробити в інтересах якоїсь політичної сили.

Другий варіант — це ситуація, яка склалася у Росії з Чечнею. Після війни утворився феномен Кадирова. Я не хочу жити в країні, де польові командири визначають політику держави.

Хто б не був спонсором нових військових структур, ці структури має жорстко контролювати уряд. Вони мають бути складовою Збройних сил.

Часто революції закінчувалися жорсткими диктатурами. У цьому сценарії є зацікавлені і в Україні, і за її межами. Бо найбільша загроза для Путіна — демократична європейська Україна.

Коломойський має шанс увійти в історію як національний герой, стати на рівні батьків засновників держави, як це було у США. Але має зупинитися. Приватні армії — це шлях до диктатури.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі