Ляшко – боєць чи …?

Без жодних перебільшень, у результаті президентських виборів найбільшим переможцем став не Петро Порошенко, а Олег Ляшко. А в найбільшому програші традиційно залишилися українці. До того ж, голосуючи як за Порошенка, так і за Ляшка. Виборці Порошенка хотіли миру, а отримали лише чергові некрологи з фронту, російські танки на території українського Донбасу, а також заборону вбивати на рідній землі чужоземних терористів – найманців Кремля. Ті ж, хто голосував за Ляшка виявилися найбільш ошуканими. Виліплений Льовочкіним образ національно-патріотичного борця з клоуна, який збудував кар'єру на криміналі і гомосексуальних стосунках, – це що не є насміхання з просто українського люду, який звик довіряти простоті.

Напоказ Ляшко – "відчайдушний борець із терористами". Для посилення ефекту навіть знімає у автівках відео з роздягненими чоловіками в наручниках. Невже давні звички даються в знаки? Але навіть якщо упустити той момент, що затриманий лідер сепаратистів був без штанів – особливо цікавим є той факт, що лідер РПЛ завжди має з собою камеру і знімає чи то документальні фільми, чи то "екшени". А для цього вдало маніпулює військовими та просто добровольцями, які захищають свою землю від окупації. Бо ж насправді у "хороброго воїна-захисника і бойового командира" із армією геть не склалося. Усюди розрекламували батальйон "Ляшка", однак насправді виявляється, що військо… суто віртуальне.

Окрім того, керівник батальйону "Азов" Андрій Білецький спростовую інформацію про те, що Ляшко надає фінансову допомогу бійцям "Азова":

Керівник батальйону "Азов" про Ляшка

Але для того, аби в день появи інформації від керівництва батальйону "Азов" про те, чим же насправді є батальйон лідера "РПЛ", не дати правді розійтися у медіа-просторі, піарники Ляшкка придумують обливання депутата зеленкою. Справа дала своє – всі почали говорити про зеленку, а не про буцімто войовничий батальйон "Україна". Однак другого зайця вбити не вдалося. А ним, за задумом Ляшкових піарників, мала стати хвиля звинувачень на адресу свободівців – мовляв, спецоперацію з поливання Ляшка медикаментом спланували Сех та Михальчишин, а сама задумка зародилася в головах членів "Свободи" ще за кілька десятиліть до заснування партії. Хоча якби це зробили свободівці, то ніякого б здивування не було б, адже автор матеріалу вдався би до більш радикальних дій (і йдеться вже не про "пасивний" "радикалізм Ляшка", а про звичайну людську гідність та рішучість). У підсумку ж основне завдання було зроблено – тема про те, що батальйону Ляшка фактично не існує, канула в лету, бо була витіснена більш "скандальною".

Для того ж, аби у людей таки склалася думка, що Ляшко – це майже Наполеон, але український, – усі його активності мають потужний медіасупровід. Аби ж картинка була гарною, то обов'язково треба знятися на тлі справжніх військових, як-от бійці батальйону "Азов"

Водночас варто задуматися над тим, а чи кожен депутат, яким би він патріотичним не був, може так легко потрапити в етери центральних телеканалів? Але це не тоді, коли йдеться про Ляшка – він завжди присутній на блакитному екрані.

Днями відомий журналіст Отар Довженко частково розкрив причину постійної присутності головного радикала країни на телебаченні:

Отар Довженко про Ляшка

Півтора року тому офіційним власником медіа холдингу, до якого входить, зокрема, і телеканал "Інтер", став Дмитро Фірташ. Самого ж Фірташа у розподілі зон впливу та бізнес-групах тісно пов'язують із Сергієм Льовочкіним. Метою групи Льовочкіна-Фірташа ще два роки тому, як стверджує видання "Українська правда", було "отримати в новому парламенті неформальну групу, якою можна торгуватися за збереження своїх позицій. Наступна Верховна Рада в конституційних термінах має проіснувати до 2017 року. Тому ця група покликана убезпечити "РосУкрЕнерго" від неприємностей і в тому разі, якщо на президентських виборах 2015 року Віктор Янукович зазнає поразки".

Самого ж Ляшка в тій таки статті на сайті "УП" зараховують до ставлеників Льовочкіна:

"Українська правда" про зв'язок Ляшка з Льовочкіним

Істину в лідера "РПЛ" про його причетність до Льовочкіна намагався з'ясувати журналіст "Громадського телебачення" Роман Скрипін. Але те, як Ляшко "відповідав" на запитання ведучого, – красномовніше за будь-які факти.

З вищенаведеного можна дуже легко зробити логічні умовиводи – кому і для чого потрібно "розкручувати" Ляшка.


P.S.Учора ж мегарадикал і "український націоналіст" Олег Ляшко відвідав Берестечко, де 363 роки тому українські козаки вступили в найбільший бій за часів Хмельниччини. Ледь не найбільший вояка всіх часів і народів розказував присутнім на вшанувальних заходах, що його предки буцімто були учасниками тої битви. Хто знає, як там із його попередниками, а вся "войовничість" Ляшка традиційно зводиться до пустого піару.

Під час заходів він розповідав про українських військових, які зараз на передовій. Так само з трибуни Верховної Ради він ледь не щодня розказує про те, що військовим не вистачає забезпечення, що депутати мають віддавати свої гроші. Однак сам тим часом Ляшко разом із дружиною (?)прибув на Рівненщину… чартерним рейсом.

Premier IA, яким Ляшко полюбляє користуватися, – реактивний бізнес-літак виробництва корпорації Hawker Beechcraft, створений із використанням найновіших сучасних технологій. Вартість польоту таким судном можна обчислити, залишивши заявку на сайті компанії.

Ми ледь не щодня бачимо піар Ляшка чи не з усіх куточків України – чартерні польоти улюблений вид транспорту. Аби він дійсно хотів допомогти Україні та українському війську, то чи не краще було б віддати кошти, затрачені на чартери, солдатам, а самому піаритися на чомусь іншому, наприклад – законотворчості? Адже кожен такий політ – це десятки найкрутіших бронежилетів та кевларових шоломів, а, відповідно, і врятованих життів українських військових.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі