Народ вимагає люстрації Діденка та Кірюшина

Дві сотні людей під Верховною Радою вже четвертий день вимагають люстрації заступника міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Діденка і радника міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Кірюшина. Акція протесту сьогодні розпочалась біля дверей Кабінету Міністрів та плавно перейшла до Верховної Ради.

Наша акція набирає все більших розмахів. Активне обговорення на соціальних сторінках і все більше приєднання людей до акції надає нам нові можливості для мітингів. Люди відступати не збираються, а влада як здається не збирається дослухатись, так як вже 4 день поспіль ніхто окрім журналістів до людей не виходить. Їхні дії паплюжать пам'ять борців за свободу і прагнення жити краще. Шкода, що нова тимчасова влада не змогла цього зрозуміти і розставляє на посади тих людей , яких вже давно потрібно відсторонити від державних посад

Нагадаю, з січня 2008 р. по березень 2010 р. Діденко обіймав посаду першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" і в 2009 році став одним з підписантів газових контрактів з "Газпромом".У 2011 році Діденко був звинувачений у зловживанні службовим становищем при відчуженні в 2009 році 11 млрд. кубометрів природного газу, що належав компанії "RosUkrEnergo". Його засудили на три роки умовно із забороною обіймати керівні посади в державних структурах. Суд дійшов висновку, що зібрано достатньо доказів , які повністю доводять вину Діденко. У той же час суд не побачив , що Діденко переслідував особисті інтереси, скоюючи злочин. Рішенням суду Діденко був звільнений з-під арешту в залі суду.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі