Степан Гавриш
Колишній заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони
07.05.2014
2

Влада не розуміє, що відбувається

Путін готує Україні сценарій громадянської війни по сирійському сценарію. Коли воюватиме Схід проти Заходу чи Схід проти Києва. А Путін буде миротворцем. Хоча для нього немає жодних мотивів продовжувати війну. Крім особистої образи та амбіцій. Путін не може зупинитися. Хоча Захід давав йому цей шанс, який він розцінив як слабкість. Путін щодня погрожує вторгненням. Хоча може так і не наважитись на пряму війну, зважаючи на різкі заяви Німеччини й Америки. Та жорстку заяву НАТО про готовність протистояти Росії, якщо вона почне посилати свої війська через кордони України.

Ситуація в Україні тільки погіршуватиметься. Зокрема, на Сході та Півдні. Росія робитиме все, аби в Україні не виник легітимний центр влади — новообраний президент. Нарощуватиме напруженість. Приїзд Путіна у Севастополь 9 травня має мобілізувати шовіністично налаштованих українців. Українська влада не протидіє спробам сепаратистів та терористів об'єднатися в єдиний рух. Вони вже створюють єдині військові підрозділи, які формуються з різних регіонів. Також мають єдиний координаційний центр не тільки в Москві, але й на Сході України.

Щодня із дивуванням читаю такі заяви, як "о 19 годині відбудеться наступ Росії". Чи те, що диверсійні групи виявлені вже на території Західної України, в Галичині. Або інформація, що диверсійні групи збираються під Києвом. Говорять про мінування атомних станцій, вчинення терактів. Усе це наслідок паніки самої влади. Політики не займаються інформаційною пропагандою. Від влади немає спікерів, які могли б точно пояснювати, що відбувається. Чув зі Слов'янська прямі коментарі двох очільників силових структур. Зрозумів, що слухаю не військових, а звичайних людей, які не заглиблені у тактичну карту спецоперацій. Вони не посилають нам сигнали про успішність антитерористичної операції. А просто розмовляють як звичайні блогери. Це не додає ентузіазму суспільству.

Влада не розуміє, що відбувається. Не має загального уявлення, як протидіяти терористам, маючи абсолютну перевагу території та ресурсів. Також не опирається на населення. Не зрозуміло, чому влада не озброює цивільних, які мають військову підготовку. Не залучають до спецоперації місцеві загони самооборони.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі