Утратимо Схід і Південь

Українська влада оголосила масштабну антитерористичну операцію. Так сказав в.о. президента Олександр Турчинов. За час її проведення ми досягли "колосальних успіхів" — захоплено Краматорський райвідділ міліції. Правда, не нами, а сепаратистами. Маємо ще одне "велике досягнення" антитерористичної операції імені Турчинова: у Донецькій області зросла кількість "зелених чоловічків" — кадрових російських військових та спецназівців. Вони потрохи перебирають на себе управління всюди, де тільки можна.

Якщо не буде оголошено про введення надзвичайного стану або проголошення початку війни, отримаємо підтвердження того, що відбулася державна зрада. За цим стоїть не Олег Царьов чи Михайло Добкін, а Юлія Тимошенко, яка зараз має всю владу. Колишній депутат, генерал-лейтенант Григорій Омельченко говорить, ніби має докази того, що вона була завербована ФСБ Росії ще у 1995 році, тому досі "на гачку". Може й так. Але заява Тимошенко про відмову від силових дій, аби не спровокувати Путіна, все підтверджує.

Маємо ще дві ключові проблемні області. Є серйозні загрози по Одещині. У Придністров'ї нарощуються сили. Тому існує ймовірність захоплення півдня Одеської області ніби під приводом вимог російськомовного населення. Плюс, почалися політичні провокації на півдні Молдови. Там піднімається питання гагаузів та болгар. Тобто конфлікт може вийти за межі України.

Другий напрямок - це Дніпропетровська область. Поки там аж занадто тихо, все дуже добре, сепаратистів немає. Певне, вичікують. Після анексії Донбасу буде швидкий марш-кидок і удар направлять на Дніпропетровщину. Для Росії зараз дуже важливий наш "Южмаш". У них цього року велика кількість ракет потребуватиме термінового опрацювання. Інакше нормально не запустяться. Зараз Коломойський в області навів порядок. Але куди він попре проти такого колосального військового напору при відсутності підтримки центральної влади?

Скільки триватиме операція Путіна, залежить від бажаного результату. Якщо затягуватимуть із Донецьком та Луганськом, не буде кардинальних дій, ці області теж можна списати. Наступний етап може бути ще через кілька тижнів. Ще ж попереду 9 травня. Якщо не буде спротиву, до червня можемо втратити весь Схід та Південь. Далі можуть не полізти.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі