Ukrainian Art Week 2012

В Києві стартувала V Міжнародна виставка-конкурс сучасного мистецтва "Український тиждень мистецтв" сезону "Весна 2012". Проводиться вона при підтримці Національного Союзу художників України в Центральному Будинку Художника. Експозиція є цілком відкритою і доступна кожному охочому доторкнутися до новітнього українського культурного середовища. На виставці представленні різпрофільні твори молодих митців в сфері живопису, графіки, текстиля, скульптури, фотографії, декоративно – пикладного мистецтва. Попередні роки цей конкурс зарекомендував себе як пристойну і чудову можливість для початківців проявити себе і почути корисні поради від фахівців. Жюрі конкурсу складається із багатоьх відомих українських та міжнародних діячів. Митці змагатимуться в шести номінаціях: живопис, графіка, графічний дизайн, фотографія, скульптура і декоративно-ужиткове мистецтво. Переможці конкурсу отримають призи і бонуси у вигляді безкоштовного розміщення на виставках Європи та Америки, участь у різноманітних навчальних програмах та інші заохочення.

Щодня протягом конкурсу проводитимуться майстер-класи провідних арт-дилерів, відомих митців та мистетствознавців. На них розповідатимуть про те, як же твориться сучасне мистецтво, як ним опікуватися і як піарити.

Організатор проету Олена Ящук розповідає, що ця подія є унікальною для українського ринку сучасного мистецтва. За її словами "Український тиждень мистецтв" дає більше перспектив і стимулів для творців. Художники бачать своїми очима живий процес власного зростання. В одній екпозиції збираються ті, хто хоче вперше показати себе, і ті, хто вже має відоме ім'я. Цей ефект спрацьовує безапеляційно, тому що відбувається діалог поколінь.

Директор виставок НСХУ Ігор Волощук говорить, що цьорічний Вернісаж сучасного мистецтва надзвичайно різнобарвний поглядами і пластиками. Виставка цікавою буде для численної глядацької аудиторії. На відкритті Ukrainian Art Week панувала без перебільшення дуже тепла атмосфера, присутні молоді митці були відкриті до спілкування. Ukrainian Art Week сезону "Весна 2012" триватиме до 22 травня, тому завітайте і отримайте насолоду від побаченого.


Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі