Іван Янюк
Заступник голови громадської ради при Тернопільській РДА. Викладач історії.
17.01.2014
1

Катастрофа, чи новий шанс?

16 січня 2014 року Верховна рада України, а точніше збори народних депутатів, які і більшістю не факт, що можна називати "прийняли" ряд законодавчих актів, які суттєво обмежують свободи українців. Опозиція назвал те що відбулося путчем або поваленням конституційного ладу чи державним переворотом.

Саме так охарактеризують події, що відбулися білшість засобів масової інформації. Так державний переворот в україні дійсно відбувся, але набагато раніше. Це сталося із нашою державою навіть не тоді, коли конституційним судом було віддано назад Президенту "Кучмівські" повноваження. Це лише закріпило існуючий вже на той час стан речей. Оскільки вже до того уряд та інші вищі державні чиновники де-факто призначалися Президентом. Насправді переворот відбувся, коли сталося в порушення принципу пропорційного представництва переформатування більшості та призначення нового уряду. адже тоді стало очевидно, що думка народу, якийц своїми голосування на чесних парламентських та президентських виборах довірили управляти країною тандему Янукович-Тимошенко (якщо хтось чогось не зрозумів - дивіться розклади після цих двох кампаній), який, очевидно мав за принципом противаг сприяти стабільності і неможливості узурпації влади. Народ жеж, як відомо мудрий.

З цього моменту стал оочевидно, що всі найважливіші рішення стосовно нашої політики приймаються не в сесійному залі Верховної Ради і навіть не в залі суду, а в кулуарах і основний аргумент в нашій країні не закон і право. а сила і гроші.

Насправді те, що сталося сьогодні, ніяка не катастрофа для української демократії. Влада і без цих завконів легко і невимушено увязнювала неугодни, тіж васильківські терористи вам розкажуть. як вона це робила. І по-факту вони нічого не змінять, бо поки стоїть Майдан, вони не наважаться.

Насправді те, що сталося, це може бути якраз фатальною помилкою влади. Це ще один привід нашому народу піднятися. Євромайдан вже місяць страждає інформаційним вакуумом, сірою буденністю, яка є справжньою небезпекою для протестного руху, а тепер появилася нова іскорка, яка подібно до подій ночі з 29 на 30 листопада може заставити перестати наш народ терпіти і знову піднятися за свою честь і гідність. Наш народ мудрий - він переможе.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі