"Задзеркалля №3" - У Мордор як на роботу

Коли у Мордора булв Саурон і його Голос, то мала бути і Рука. Так і в Януковича є не тільки Олійник, але й Чєчєтов. Його фраза "развели как котят" має бути такою ж крилатою, як і "галавєшкі" або "политики украли у детей кусочем счастья". Справді, що може задовольнити шулера, як не вдала комбінація?

Закон про мови став першим дзвоником - у державі не лише проблеми з громадянами, але й з владою. Наперстки з кодексами стали нормою, і свого апогею вони досягли не тоді, а саме зараз. Думаю, ще місяць-два - і усі ті законопроекти, які протягнула опозиція, сподіваючись на милість Баті, який мав своєю доленосною рукою (не плутати з Рукою) поставити підпис під асоціацією, вдарять по людях. Все, очі можна відкривати. Ну, щоб хоча б побачити наступний замах.

Пройшло стільки років з фінальної битви, коли дурень Ісілдур забажав влади Саурона та не викосив його зло, а жив на його спадщині. Дурень від неї ж і загинув. Тепер же країна чекає на свого Фродо та на свого Арагорна, коли перший систему зруйнує, а другий встановить новий порядок. Тим не менш, опозиція знову, в черговий раз, вирішила пограти. Тепер - у наперстки.

Спочатку били обласних активістів, потім - київських, потім - Чорновол, потім побили Іллієнка. Дзвіночок перетворився на гудок парохода, але його перекриває галас і підняті в пустку руки. Очевидно, що тепер нікого не цікавить на мандат, ні статок, ні відповідальність. Країна скочується у анархію, де жоден з лідерів не бажає прийняти на себе відповідальність. Наперсточнику галас не заважає - він, знай собі, крутить стаканами, та кулі під ними вже нема.

Нема чого сподіватись, що на цей раз наперсточники ви, опозиція. Ой не варто. Ви намагаєтесь грати проти куди кращого і досвідченішого гравця, ніж ви самі. Шулера взагалі можна лише вбити, викинути з зали чи обікрасти. Але - не переграти. Бо він вже бачить, що кулька у вас у кармані.

Він це вже пройшов.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі