Юрій Дерев'янко
Народний депутат України, один з лідерів партії "РУХ НОВИХ СИЛ" Михайла Саакашвілі
22.12.2013
11

#Євромайдан. Що робити?


#Євромайдан. Що робити?

Перше, що нам важливо усвідомити - це те, що наші очікування того, що влада дослухається до нас, мільйонів людей, не виправдались. Наша боротьба за свої права не буде швидкою. Ми повинні для себе зрозуміти що наш протест, наша боротьба будуть тривалими і нелегкими. Що Майдан - це не політичний театр чи спектакль, куди можна кілька разів прийти, поспостерігати і думати, що це вже перемога. Нам треба буде зробити спільно дуже багато роботи, аби отримати перемогу. Це робота на витривалість дистанцією в рік.

Чи готові ми стояти на Майдані рік? Чи готові ми до активної роботи на Майдані і поза ним, до активної мирної боротьби для отримання перемоги?

Чи ми розуміємо, що в іншому випадку у 2015 році "легітимним" президентом знову стане Янукович, а після того, як Майдан розійдеться, наступні 6-11 років нас чекають диктатура і репресії?

Чому рік?

Якщо влада впродовж місяця не чує вимог мільйонів людей які вийшли на Майдан на мирну акцію – то це безсумнівно означає, що треба міняти таку владу. Влада міняється або силовим способом або мирним (вибори). Майдан – це виключно мирний протест, не насильницький. Крім того, влада, захоплена силою, не буде визнана міжнародною спільнотою; і це означає що владу ми зможемо змінити виключно у мирний спосіб через вибори президента в 2015 році, тобто через рік.

Це означає що Майдан має стояти і діяти до остаточної перемоги – до повалення Режиму Януковича до оголошення нового Президента в результаті виборів. Нового Президента – того, який візьме на себе публічні зобов'язання перед Майданом, перед народом України виконати його вимоги і найголовніше серед них – це змінити систему. Остаточна перемога Майдану буде тоді, коли будуть виконані всі вимоги, а це повністю залежить від влади!

Адже ми вийшли на Майдан не заради політичних партій, не заради зміни облич. Ми вийшли з метою змінити жахливу систему, яка працює проти власного народу, проти власних громадян.

Впродовж цього року Майдан має стати місцем де будуть організовуватись, координуватись і здійснюватись наступні мирні дії:

1. Продовження мирного протесту, тиску на владу:

- акції щодо Президента та КМУ;

- акції щодо МВС, СБУ, Прокуратури;

- акції щодо депутатів ПР;

- акції щодо олігархів, які підтримують режим;

- акції щодо судів;

2. Організація захисту всіх постраждалих і миттєва реакція на нові репресії щодо учасників мирних протестів по всій Україні.

3. Інформування про всі дії і події, що стосуються мирного спротиву, так як до Майдану прикута увага усього світу і усіх ЗМІ;

4. Розуміючи що влада контролює практично всі ЗМІ і ідеологічно "промиває мізки" нашим громадянам, які проживають на Сході і Півдні України, налаштовуючи їх вороже проти громадян з Західної і Центральної України, важливість проведення чесних виборів в 2015 році, об'єктивний підрахунок голосів, а також збереження територіальної цілісності України на Майдані має здійснюватись:

  • - навчання волонтерів Майдану по здійсненню роз'яснювально-ідеологічної роботи стосовно цінностей, прямих і системних вимог Майдану – вимоги "змінити систему",
  • - навчання волонтерів Майдану по агітаційній роботі щодо підтримки цінностей і вимог Майдану,
  • - навчання волонтерів Майдану по підготовці до проведення виборів Президента, формування груп, здатних бути присутніми і контролювати голосування на кожній дільниці (100-150 добре навчених ідейно переконаних людей на кожну виборчу дільницю),
  • - проведення роз'яснювально-ідеологічної, агітаційної роботи величезною кількістю волонтерів впродовж всього року серед громадян Сходу і Півдня України (Донецька, Луганська, Харківська, Дніпропетровська, Одеська, Миколаївська, Херсонська області та АРК Крим),
  • - активна участь навчених, ідейно переконаних волонтерів, у виборах на Сході і Півдні України (на кожну дільницю по 100-150 чоловік).

Довибори на 5 округах до ВР показали, що політичні партії самі не здатні забезпечити проведення чесних виборів, контролю за ходом голосуванням. Це можна зробити тільки спільно – ідейно переконані волонтери разом з представниками політичних партій.

На Майдані щодня працюючи, навчаючись, активно діючи в мирний спосіб ми маємо ставати сильнішими. День Перемоги настане - це день зміни Президента!

Саме завдяки Майдану ми зможемо об'єднати мільйони свідомих людей, які погодяться в такий спосіб мирного спротиву, навчатись і працювати заради того, щоб здобути перемогу над режимом Януковича, добитись дійсної зміни правил і устрою в країні та домогтись Європейської перспективи для України.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі