Vivienne Mort розповідає про Піпіно й Толстого

Нині Vivienne Mort подорожує Україною з туром. Завтра, 6-го червня, виступ у Києві, у клубі "Толстой", початок о 21.00. Під час концерту будуть знімати фільму для домашнього перегляду. Гурт радить ні на що особливе не сподіватись, тоді буде більше несподіванок і ширший спектр емоцій. 

Даніела Лапчікова-Заюшкіна — автор пісень та голос гурту Vivienne Mort

розповіла мені ще ось що:

Даніела Лапчікова-Заюшкіна

Дано,в рамках туру відбулось вже чимало концертів. Траплялися курйози?

– Це дуже популярнее питання, ти  спонукаєш мене вигадувати веселі історії. Добре, наприклад, переїжджаючи з Житомира в Луцьк, ми забули на квартирі в одного барабанщика частину дисків з "Театром PipinО". Ми попросили барабанщика взяти диски з собою, коли він поїде до Києва, але його дружина чомусь їх викинула. Ми і досі думаємо, навіщо вона їх викинула. Ми кажемо: "Поверни нам диски". А він: "Моя дружина все викинула, ваш пакет". Я зараз думаю, хто ж возить диски в пакеті. Може, я б і сама їх викинула, ніби: "Возіть свої диски в коробці".

Vivienne Mort

Гурт Vivienne Mort створений у Києві в 2007 році. Співають альтернативний рок, indie, кабаре. Другий альбом гурту — "Театр PipinО"(2013), жанр — музичний театр. Попередній альбом "Єсєнтукі LOVE" вийшов у 2010. У доробку гурту також кліп на пісню "Твоя", відзнятий у 2012, режисер — Данило Бардак.

Розкажи про альбом "Театр PipinО". Хто такий загадковий Піпіно?

– Я люблю цей альбом. Знаю, що наступний буде доросліший, складніший. "Театром PipinО" ми завершуємо певний етап, в ньому є пісні, які я написала ще в школі. Їх переграло багато людей, вони побували в різних містах, зрештою, ми їх записали і потроху з ними прощаємося. Ми багато грали їх на репетиціях та концертах, тому альбом з піснями — це як картотека зі флешбеками, несе в собі багато відчуттів, як знайомий запах або товста книжка, яку ти читав ціле літо, і тому "Брати Карамазови" нагадують літо 2009-го. Про Піпіно написано на коробці з-під диска ("Я — частина лісу, де кожне дерево вкопане в свою тінь. Я дерево. Поки росте темрява за твоєю спиною, встигни згадати, з ким ти дружив у вісім років. Де ти тепер, Малий Піпіно? Спати не можу — стільки про тебе думаю"). Це друг дитинства, дитячі чисті відчуття, щось хороше. Це те, що завжди з тобою, це неможливо втратити.

Музичний театр — що це?

? Можливо, це театр, де грає музика. Про музичний театр не я придумала. Це хтось написав, а потім всі в нього переписали.

Що для тебе є необхідною складовою вдалого виступу?

– Необхідно, щоб прийшли люди.

Ти завжди дуже щиро віддаєшся публіці (емоції на грані сліз щастя). Наскільки взаємною є віддача?

– Мені завжди вистачає. Публіка поводиться так само щиро. Іноді не одразу і не вся цілком, але я ж кажу, нам вистачає.

Хто пише такі чуттєві тексти?

– Замовляю потроху у Дмитра Клімашенко, Ігора Кондратюка. Коли більше заробляю, дозволяємо собі замовити текст у Ваєнги.

Чи є така пісня з репертуару, яка має цікаву історію створення? Чи, можливо, та яку виконуєш з особливими емоціями?

– Історія створення у всіх пісень одна й та сама. Однією рукою я награю на фортепіано, тут ще наспівую і другою рукою записую текст. Часом відбувається більший метафізичний прорив, цьому сприяє температура 38 і 6 або веселе свято, тоді я отримую пісню про "Рибу" або "Маріулу".

Як ти можеш прокоментувати цьогорічне Євробачення?

– Я знаю, що воно відбулося. Мені подобається Злата Огнєвіч, вона ніжна і приємна. Я не бачила виступ на Євробаченні, зате мені подобається її спів в рекламі шоколадки. Ось так треба співати, зі всіма динамічними відтінками.

Чи планує Vivienne Mort взяти участь у якомусь серйозному конкурсі?

– Наш гурт не може собі такого дозволити. Це ж випробовування душі гурту. Коли ми порівнюємо, наша мета — піднятися над іншими. Порівняння принижує тебе або інших, звеличує тебе або інших, і ніколи ? на рівні. Конкурси годують Его виконавця тухлим продуктом з амбіцій і невпевненості в собі. Можливо, ми колись візьмемо участь у несерйозних конкурсах. О, здається ви запитали про конкурси в зв'язку з Євробаченням. Мої слова не стосуються Євробачення, його дивиться моя бабуся, воно радує людей.

"Хто в домі хазяїн?" Тобто, хто головний у гурті? Чи ви працюєте за принципом "один за всіх і всі за одного"?

? Головний керівник — Гліб (Гліб Проців — ударні). Ми всі йому довіряємо. Він любить людей і вміє збирати їх разом. В домі хазяїн Гліб, і ми всі один за одного.

Vivienne Mort

Vivienne Mort (зліва направо): Гліб Проців — ударні; Дмитро Коляда — бас-гітара;
Даніела Лапчікова-Заюшкіна — вокал, музика, тексти; Олександр Лежньов — клавішні

Найпопулярніше питання, яке тобі доводиться чути, певно, про справжність твого імені. А що часто запитують ще?

– Так мене назвав тато. А ще частіше запитують, чому така назва гурту. Так його назвала я.

назва гурту

Хто хоч раз побував на концерті вашого гурту, відзначили не лише чудове виконання, але й дружню атмосферу й твоє, Дано, почуття гумору. З позитивом по життю, чи публіка налаштовує на гарний настрій?

– Щоразу перед концертом я передивляюся свої улюблені ролики, Best of the Best from Elena Stepanenko і деякі випуски "КВК", починаючи від 1986-го року. Так, з позитивом по життю, це видно з моїх пісень.

З тими, хто прагне продовження, зустрінемося цього четверга на концерті Vivienne Mort, вам сподобається!

Фотографії люб'язно надані Даніелою)

Завантажити альбом "Театр PipinО" можна тут: http://viviennemort.mow.fm/music_album/TeatrPipinO



Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі