Яценюк VS Кличко

Партія Регіонів з початку свого перебування у владі завжди відрізнялася від своїх політичних опонентів тим, що вони ніколи не показували публічно, що не являються монолітним проектом. Така тактична схема завжди приносила їм успіх. На відміну від "регіоналів" опозиція постійно мала проблеми з внутрішньою структурою та виплескувала свій фонтан емоцій на публіку. Саме така поведінка завадила свого часу БЮТу отримати більшість з НУНС та соціалістами, потім програли Лёне – Космосу битву за Київ та президентські вибори 2010 року.

Надія на єдність в опозиційних колонах з'явилася вже на парламентських виборах минулого року, коли БЮТ, Фронт змін та ВО "Свобода" домовилися про єдині кандидатури на мажоритарних округах країни. Ближче вже до виборів приєдналася четверта колона - "УДАР", яка зняла своїх мажоритарників в округах, де їх кандидати мали гіршу соціологію ніж представники Об'єднаної опозиції, але в свою чергу "кличківці" попросили "алаверди".

З урахуванням того, що опозиція не змогла сформувати більшість вони вирішили негайно розпочинати передвиборчу "компанію 2015" з репетицією, яка назначена на вибори міського голови та місцевої ради у Києві.

Проте пріоритети виявилися в усіх різні. "УДАР" взяв в облогу Верховну Раду, шепчучи у вухо лідеру-Кличку, що він майбутній президент, "Свобода" почала активну боротьбу за Київ, про що говорять акції у стінах Київради та бійки з беркутом у Гостинному дворі, а БЮТ виявився не при "ділах".

Те, що Яценюк вже давно мріє про президентство добре свідчать футболки з написом "Україні волю", хоча колись там було ім'я головної опозиціонерки. І останні рішення на засіданнях фракції це підтверджують.

У понеділок, 18 лютого пан Ємець на свої сторінці у facebook пише про спільне рішення щодо підтримки Віталя Кличка на посаду мера Києва. Через деякий час на брифінгу це рішення оголошує сам Арсеній Яценюк, ніби це була ініціатива самих мажоритарників, які знають про настрої у Києві.

Здавалося б, що все логічно, але невже Яценюк думає лише про звільнення Києва від "донецьких"? Щодо цього є певні сумніви. По-перше, у самого Кличка про це питали? А може Віталій не захоче піти на вибори мера, що тоді? Знову почнуться перебирання кандидатур, що в свою чергу тільки посилять позицію Попова, або Порошенка, якого важко назвати компромісною фігурою у боротьбі з владними позиціями у Києві.

По-друге очевидно, що лідеру Фронту змін не вигідно бачити на чолі опору у парламенті Віталія, а не себе. В інформаційному полі зараз фігура Кличка виглядає куди потужніше ніж Яценюка.

По-третє, навіть якщо Кличко піде на вибори мера, то Яценюк, при будь-якому результаті, буде переможцем. Якщо компанія Кличка увінчається успіхом, то Арсеній скаже, що і тут його часточка успіху, адже це була його ініціатива, а якщо "ударівець" програє, то це мінус один конкурент на 2015 рік.

Іншими словами, зараз "Єдина об'єднана опозиція" робить все для того, щоб скинути Віталія з вершини "парламентського Олімпу" та перевести його у нижчу лігу боротьби зі "свободівцями" за Київ, і як говорять: "хай переможе найкращий!!!".

Залишається слово за Кличком!

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі