Дмитро Васильєв
Український націоналіст. Керівник прес-служби Кіровоградської обласної організації ВО "Свобода"
26.11.2012
2

Кіровоградці вшанували пам'ять жертв Голодомору траурною ходою




24 листопада Кіровоградська обласна  організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода", разом з небайдужими  мешканцями міста, вшанували пам'ять жертв Голодомору, невинно убієнних  злочинним комуністичним режимом, траурною ходою, в якій взяли участь декілька сотень кіровоградців.
Жалобна хода розпочалася о 15.30 від Собору Різдва Богородиці, і прямувала до місця, де розташований "Пам'ятний Хрест  жертвам голодомору та політичних репресій", біля якого планувалася офіційна частина траурних заходів.
Свободівці тримали банери з надписами "Серп і молот – смерть та голод", "1932-1933 – роки штучного голоду в Україні, створеного Московським окупантом", та "Комуністів до суду".                                                                                                                                  



Коли, Траурна хода досягла зазначеного місця, почалася офіційна частина заходів по вшануванню. О 16.00 кіровоградці приєдналися до всеукраїнської  Хвилини мовчання,  після якої, мешканці міста поклали квіти до Хреста та запалили сотні свічок у пам'ять загиблим. Панахиду за померлими внаслідок Голодомору—геноциду  1932-1933рр. відбули предстоятелі  Української  Православної церкви Київського патріархату, та Української Автокефальної церкви.

По завершенню траурних заходів, всіх кіровоградців закликали запалити вогні Пам'яті у своїх вікнах.




Показовим є те, що у Вшануванні жертв Голодомору  не взяли  участі ні очільник області Сергій Ларін, ні мер міста Олександр Саінсус…  Більш того, вже другий рік підряд, у цей день, в Кіровограді відбувається   "передсвятковий ярмарок-продаж сільськогосподарської продукції, товарів і предметів декоративно-прикладного мистецтва місцевого виробництва під девізом "Купуй Кіровоградське", організований за вказівкою обласної адміністрації.
Кіровоградський осередок ВО "Свобода" обурений таким відношенням очільників міста та області до жахливої трагічної  події в нашій історії, якою являється,  Голодомор-геноцид 1932-1933 рр., і рішуче засуджує той факт, що високопосадовці  Кіровоградщини проігнорували заходи по вшануванню пам'яті загиблих українців.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі