Сумний і дорогий День Києва

На одному з новинних сайтів читаю нещодавно, що на цьогорічне святкування Дня Києва голова КМДА Олександр Попов збирається витратити не менше, ніж 5 млн. гривень. Нічого так сума. Взимку на новорічне оформлення Майдану було витрачено 6 млн. гривень. Два з них пішли на ялинку, яка врешті-решт нікому не сподобалась, бо була схожою на якийсь конус.

Я киянка і місто своє люблю. І мене завжди дивувало, чому влада не думає про те, що краще ці гроші вкласти у щось більш важливе? Тобто в покращення стану міста. Адже Київ наразі не досконалий. Проте ми чомусь займаємось лише "показухою". Пан Попов можливо думає, що гучним гулянням можна привернути увагу іноземців і отримати від них схвальний відгук. Однак, не думаю, що вони в першу чергу звертають увагу саме на це. Та і майже усім киянам ці гуляння не потрібні.

Я багато ходжу по місту пішки. Нещодавно йшла вздовж дороги на Бориспіль, між станціями метро Позняки і Харківська. Мене приємно здивувало те, що над дорогою з'явилися електронні інформаційні щити для водіїв. Схожі зараз є на виїзді з Києва. Такі прояви Європи в нашій столиці — це чудово.

Бориспільська траса

Проте чомусь закрадаються думки, що це святкове оформлення міста буде присвячене Євро-2012, що невпинно наближається до нас. Я, як жителька цього міста, не хотіла б такого оформлення. Футбол і Євро — це все дуже добре, але цей культ, що з нього зробили останнім часом, вже почав набридати. У всіх магазинах купа фанатської атрибутики, усюди м'ячі та символи Євро. Може з місяць назад, деякі підземні переходи почали розмальовувати в стилі цього футбольного заходу. Складається таке враження, що хтось на цьому або реально поїхав глуздом, або отримує хороші гроші. Власне останнє більш схоже на правду.

Скоріш за все в День Києва буде купа різної не потрібної мішури, пісень та танців, але не буде реальної користі для міста. Сумно, що так.

Усі фото взяті з інтернету.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі