Олександр Аронець
Політичний експерт. Депутат Київської обласної ради. https://www.facebook.com/oleksandr.aronets
22.08.2011
3

Харків побачить нову версію "Молитви за гетьмана Мазепу" Юрія Іллєнка!

З 25 серпня по 1 вересня 2011 року в Кінотеатрі "Боммер" (м. Харків, Полтавський шлях, 6) відбудеться кінофестиваль "Тиждень кіно Юрія Іллєнка".

Програма відкривається прем'єрним показом нової версії відомої стрічки "Молитва за гетьмана Мазепу". Нова версія суттєво відрізняється порівняно із фільмом, що був представлений 2002 року на Берлінському кінофестивалі, і була створена Юрієм Іллєнком незадовго до його смерті. Серед змін - наявність багатоканального звуку, певне скорочення хронометражу (приблизно на 10 хв.) та поява закадрового коментаря автора, який дає пояснення як щодо історичного контексту подій фільму, так і, певною мірою, щодо історії створення та існування власне самого фільму. Картину представить Народна артистка України, дружина кінорежисера Людмила Єфіменко, продюсер Пилип Іллєнко, а також виконавці ролей Петра І та князя Голіцина В'ячеслав Довженко та Олег Драч. Стрічку можна буде переглянути кожного дня протягом усього фестивалю.

Крім того, до складу ретроспективних показів також включено ще 7 фільмів Юрія Іллєнка, які сам автор вважав найвищими своїми досягненнями в кінематографії, а саме "Тіні забутих предків", "Криниця для спраглих", "Вечір на Івана Купала", "Білий птах з чорною ознакою", "Лісова пісня. Мавка", "Легенда про княгиню Ольгу" та "Лебедине озеро. Зона".

Всі фільми із цього переліку було відновлено цифровим способом в рамках державної програми відновлення та збереження кінематографічної спадщини Юрія Іллєнка, отже глядачі зможуть подивитися ці картини у якісних копіях, недоступних широкому загалу до цього часу.

Перший "Тиждень кіно Юрія Іллєнка" з великим успіхом відбувся з 15 по 22 жовтня в столичному Культурному центрі "Кінотеатр "Київ". З 18 по 25 листопада 2010 року відповідні заходи також пройшли в Театрі кіно "Люм'єр" в місті Івано-Франківськ, а з 22 по 30 січня 2011 року – у Каневі, з 17 по 25 червня – у Дніпродзержинську.

Відвідати усі перегляди публіка зможе придбавши квитки у касах Кінотеатру "Боммер" (розклад сеансів на сайті кінотеатру http://bommer.org.ua/. )

Під час відкриття Тижня кіно Юрія Іллєнка відвідувачі зможуть придбати книги Юрія Іллєнка "Парадигма кіно", "Доповідна апостолу Петру" в 3-х томах, а також щойно виданий однотомний варіант цієї книги. Також глядачам буде представлено збірку афоризмів та сентенцій Юрія Іллєнка "Криниця для спраглих".

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі