Якщо ви дійсно порівнюєте Ex.ua з свободою, то ви – раби!

Масова істерія навколо закриття файлообмінника EX.ua дала зрозуміти лише одне - певні речі в нашій країні неможливо здійснити не через певні політичні обмеження, а лише через елементарне неуцтво.

В українців на диво коротка пам'ять. Зараз всі говорять про те, що закриття сайту, з відверто піратським контентом, є ще одним кроком до обгортання країни тоталітарною ковдрою. А ще місяць тому, EX.UA закрив публічний доступ до пародії на новорічне привітання президента Віктора Януковича.

Тоді представник даного ресурсу заявив, що це обмеження пов'язане з небажанням адміністрації ресурсу розпалювати ворожнечу. За його словами вони  дотримуються таких принципів не тільки щодо політики, але й щодо релігії, а також матеріалів, заборонених комісією із суспільної моралі.

Проте чомусь їх моральність обмежується вибірково. Те, що більшість матеріалів розміщені з порушенням авторських прав – це нікого не хвилює.

Свобода не може вимірюватися у кількості ХАЛЯВНОГО контенту чи терабайт музики, відео та фото.

Прикро те, що коли вбили студента Ігоря Індила, інтернет-спільнота відреагувала на це значно пасивніше. Те саме стосується і "пригод" Ландіка, чи ще одного синочка-регіонала, якого за вбивство людини засудили умовно.  Це куди менш важливіше закриття халяви.

І справа не в тому, що я виправдовую закриття ресурсу, а в тому, що українці ще раз показали, що для них "хліб і видовища" значно важливіші за справедливість у власній країні.

Чорнобильці показали те, що для них головне тільки "хліб" - вони йшли не проти системи, проти нинішньої влади – вони йшли тільки для того, щоб домогтися "хліба" і все-одно від кого. Головне – "хліба".

А сьогодні інтернет-спільнота доповнила "хліб" ще і "видовищами".

Чому країна в більшому ax.uе від закриття піратського ресурсу ніж від арешту Тимошенко, Луценка, обмеження доступу до публічної інформації, закриття історичних архівів, міліцейського свавілля і владного хамства? Чому?

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

204

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі