Що робила парасоля "Янукович 2010" на новорічній ялинці в Севастополі?

Справедливість правосуддя в нашій країні інколи виходить за свої межі - аж настільки у нас воно "чесне і прозоре". Яскравим прикладом цьому є те, що  у нас можуть не покарати вбивцю звичайного студента , чи, наприклад, з наказу влади можуть кинути до в'язниці опозиційного політика... і навіть не одного.  Кого я маю на увазі розуміють всі - не потрібно навіть називати імена. Проте я знаю ще одну безглузду і нелогічну історію про наше правосуддя. Точніше більше про міліцію.

Мер Севастополя - пан Яцуба, потрапив у місто з Дніпропетровська, який, як відомо, славиться своїм оздобленням на новорічні свята. Отже Яцуба забажав і в Севастополі створити "гарне оздоблення центральної частини міста".

Була придбана чарівна штучна ялинка, гірлянди, тощо. І всі гірлянди були розвішані не тільки на ялинці, але й по периметру усієї площі Нахімова. Біля ялинки стояв маленький іграшковий дід мороз та два яскравих оленя. Олені були підсвітлені гірляндами які вмикалися у розетку, яка призначена для використання в приміщені і була не захищена від вологи.

Отже тут починається найцікавіше: свій дарунок місту пан Яцуба так і не встиг передати у відділ культури міста, отже громадян взагалі складно з'ясувати на яких підставах встановлено приватну власність мера, а саме ялинку і як проводиться процес її охорони, адже у ДСО навряд чи були документи, які б свідчили про складену угоду між управлінням ДСО м.Севастополя і мером міста Яцубою.

Хто проводив роботи по встановленню і оздобленню - це вже інше питання. Але факт, що ялинка оздоблена халатно і дід мороз з оленями, що стоять поруч просто таки обмотані цими гірляндами, які просто  увімкнені у подовжувач без жодної ізоляції від вологи чи снігу.

І  влада міста вирішили піти найпростішим шляхом - встановити парасолю у руки іграшковому діду морозу, яка б закривала подовжувач від дощу, наприклад. Можливо це б і спрацювало - проте влада вкотре зекономила на усьому. І парасоля, що її прив'язали до рук Діда Мороза та другою стороною до ялинки - була звичайним елементом політичної агітації виборчого процесу 2010 року. Синя з білим парасоля, з написом "Янукович 2010" та дерев'яною ручкою.

Проте це лише передісторія. У місті таки знайшлася людина, якій стало соромно за такий вчинок влади. Максим Кицюк:

"Отже вечорі з 2 на 3 січня, біля 23 години я пройшов за огорожу та обережно демонтував парасолю. Після цього в лічені секунди був затриманий працівниками ДАІ.
Моє виправдання інциденту: "Днями загубив парасолю, йшов, побачив дуже схожу на свою, адже опис збігається: синя з білим парасоля, з написом "Янукович 2010" та дерев'яною ручкою. І вирішив забрати, адже людям зі здоровим глуздом зрозуміло, що в іграшкового Діда Мороза біля міської ялинки НЕ МОЖЕ бути парасоля з політичною агітацією."

Після цього мене передали до машини БПС, де склали протокол особистого огляду. Після цього мене доправили до Ленінського РВ УМВС України у м. Севастополі, де склали детальні пояснення та конфіскували парасолю.

Отже тепер я без парасолі, з потенційними шансами отримати ст. 173 - хуліганство, або дрібну крадіжку. Хоча я вчинив, як, здається, має бути по-справедливому. Згоден, що після таких дій з мене фіговий правозахисник та й розуму не багато. Але я не хотів для дітей поганих асоціацій з дитинства. Діди Морози є. І без парасоль "Янукович 2010".

Виникає одне запитання - хто постраждалий - іграшковий Дід Мороз чи держава?

Щодо Діда Мороза, то там все зрозуміло, а от щодо держави - чи має право держава використовувати політичну символіку при оздобленні тієї самої ялинки? Звичайно що ні!

Проте це ще не кінець. Кицюк сьогодні був біля ялинки, в міській адміністрації та міліції з журналістами телебачення АТR із Сімферополя - вони приїхали зняти репортаж . Отже коли вони прийшли у міліцію речник заявила, що Максим добровільна погодився приїхати до відділку, аби дати свідчення. Так само за її словами він добровільно підписався в журналі реєстрації, що прибув і вибув. За словами Максима - він цього не робив.

Тепер міліція дізнається чия парасоля і якщо знайдуть, і та людина погодиться на Кицюка написати заяву, то буде справа, а так нічого немає.

І ще одне питання на завершення - якщо міліція і дотепер не знає чия парасоля, то що ж вона робила на Новорічній ялинці в Севастополі, чому не була демонтована і за що затримали Кицюка?

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі