Студентське самоврядування як можливий механізм забезпечення електоральної культури молоді

Навіть зараз, на порозі двадцять першого століття ніхто з "політичного Олімпу" не посперечається що участь молоді в процесі модернізації країни вкрай важлива, з цим фактом згодні більшість політиків сучасної Росії і Україні.

Але на жаль діалог між державною владою та студентською молоддю не є конструктивним, систематичним, часто густо носить декларативний з боку влади і провокаційний, бездіяльний характери вже з боку студентів ВУЗів.

Ця загальна постановка проблеми може охарактеризувати владу і студентська молодь як антагоністів по відношенню один до одного, але на щастя в обох таборах є зацікавленість до прагматичної та ефективної комунікації.

Це дуже важливо розуміти, тому-то різного формату електоральні кампанії відбуваються під час навчального процесу і в силу свого матеріального статуса, ідеологічних уподобань і інших чинників молодь приймає або втягується у процес політ. агітації і взагалі в процедурні схеми виборчих процесів не маючи стійких позицій і констант електоральної культури що може завдати шкоди як інтересу держави в цілому, легітимності самого інституту виборів та іміджу країни в світі.

Разом якщо під підсумовує необхідно сказати, що в органів студентського самоуправління і молоді зокрема є вибір рішення ризику вище описаного. Якщо вам подобатися сучасна освітня та молодіжна політика, якщо ви згодні що інтерес студентської молоді в політичній сфері не важливий і всі вирішитися "професіоналами" у владі само собою, то не протестуючи залишайтеся при такому статус кво. Але якщо ж ви усвідомлюєте що громадянам вашої країни необхідно розвивати в цілому політичну, правову, економічну культури - необхідно відчутно реалізувати перетворення у сфері студентського самоврядування особливо в напрямок зацікавленості і знання студентів як історії політичної думки своєї країни, розуміння як влаштовані політичні механізми і інститути в тому числі через діалог студентів та експертного середовища (політологів, юристів, правозахисників, соціологів, істориків і т.д.).

При стійкому стереотипі тотальної корупції у владі, молодь повинна погашати свій радикалізм, але бути інтелігентним і залишатися активними громадянами. Тут роль органів студентського самоврядування на одному з перших місць.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі