четвер, 09 липня 2020 00:40

Журналіста звинувачують у державній зраді

У Москві заарештували колишнього журналіста Івана Сафронова за підозрою у державній зраді. Чоловік працював радником і прессекретарем голови Роскосмосу. В ФСБ стверджують, що він передавав спецслужбам однієї з країн НАТО таємну інформацію.

У Роскосмосі говорять, що арешт Сафронова не пов'язаний із його роботою в організації. Раніше він був військовим репортером. Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков сказав, що звинувачення не стосуються і журналістської роботи Сафронова.

Торік Сафронова вже викликали на допит. Тоді примусили прибрати статтю стосовно продажу Росією винищувачів Су-35 Єгипту. Пізніше його звільнили за матеріал про те, що голова федеральних зборів Валентина Матвієнко збирається йти у відставку.

Батько арештованого Іван Сафронов також був військовим журналістом. 13 років тому випав зі своєї московської квартири на п'ятому поверсі. В той час працював над матеріалом про те, що Росія планує постачати зброю Сирії й Ірану.

Івану Сафронову загрожує 20 років за ґратами. Журналісти виходять на пікети, щоб підтримати арештованого. Затримали 17 людей.

Зараз ви читаєте новину «Журналіста звинувачують у державній зраді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути