Ексклюзиви
середа, 12 грудня 2007 17:43

Жозе Местре відмовлявся лікуватися 30 років

  На фото ліворуч португалець Жозе Местре в підлітковому віці, коли на його обличчі почала розвиватися пухлина. Нині вона закриває око та блокує дихальні шляхи
На фото ліворуч португалець Жозе Местре в підлітковому віці, коли на його обличчі почала розвиватися пухлина. Нині вона закриває око та блокує дихальні шляхи

Пухлина почала спотворювати обличчя 51-річного Жозе Местре зі столиці Португалії Лісабона, ще коли він був підлітком. Спочатку деформація з"явилася на губі. Лікарі рекомендували переливання крові. Однак хлопець належав до "свідків Єгови", віра яких забороняє такі процедури.

З цієї причини Местре відмовлявся від медичної допомоги ще 30 років. Згодом пухлина, спричинена аномаліями у венах та капілярах на обличчі, розрослася до 40 см і почала важити 5,5 кг.

Нині чоловік не бачить на одне око, пухлина блокує дихальні шляхи. Местре кілька разів їздив до іспанських та німецьких лікарів. Усі повторювали: пухлину можна видалити, однак для цього в будь-якому разі потрібне переливання здорової крові. Чоловік заявив, що краще помре.

Допомогти йому з лікуванням вирішили британські лікарі. Вони запропонували операцію за допомогою лазерного ультразвукового ножа, який заморозить кров у пошкоджених судинах.

— Я думаю, ми зможемо за один раз видалити до 80 відсотків пухлини. Потім будемо доводити до ладу його деформований ніс, губи та язик. Я за свою практику ще не бачив такого жахливого спотворення обличчя, — говорить доктор Ієн Хатчінсон, який оперуватиме Местре.

Через пухлину чоловік не має ні роботи, ні подруги. Більшу частину свого часу він сидить у масці на одній із площ Лісабона. Його доглядають родичі. Вони постійно сваряться з хворим, бо той не хотів лікуватися і довів себе майже до смерті.

"Помирай один, без мене. Я більше не можу!" — сказала йому сестра Ґвіда після чергової відмови від операції. Однак саме вона привезла брата ло Лондона, де чоловікові запропонували лікування, яке не суперечить його віруванням.

Операція відбудеться через кілька місяців. Триватиме 12 год. Потому Местре зроблять ще кілька косметичних операцій, які повернуть йому людські риси обличчя.

Зараз ви читаєте новину «Жозе Местре відмовлявся лікуватися 30 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути