середа, 23 травня 2012 00:45

Зниклу школярку знайшли у могилі мафіозі

Минулого тижня в італійській столиці Рим розкопали могилу мафіозі Енріко де Педіса, який загинув під час стрілянини в 1990-х. Шукали рештки зниклої безвісти 1983-го 15-річної Емануель Орланді.

Могила гангстера — у базиліці Сант-Аполлінарія, що в центрі міста. Надгробок, на якому ім'я покійного викладене алмазами, коштує близько 15 тис. євро.

Криміналісти, що відкривали гробницю, були одягнені у сині комбінезони й маски. Коли підняли камінь, у склепі стало важко дихати від смороду. В могилі лежало тіло гангстера, що доволі добре збереглося. Мафіозі був у темно-синьому костюмі з чорною краваткою. Поруч лежали кілька кісток, які за словами експертів, не можуть належати покійнику. Зараз рештки досліджують судово-медичні експерти. За однією з версій, то останки школярки Орланді. Де Педіс нібито викрав і вбив її.

— Ніколи не думав, що тіло сестри може бути у труні мафіозі. Певно, банда причетна до її зникнення, — говорить П'єтро, брат Емануель.

Майже 30 років тому римлянка Емануель, дочка службовця Ватикану, вийшла з квартири та пішла на урок музики. Після того її ніхто не бачив. Кажуть, дівчину викрали й убили, щоб залякати батька, який розсекретив зв'язки банку Ватикану з мафією.

— Обурює, як злочинця могли поховати там, де хоронять священиків. Він не заслужив цього. Хоча церква виправдовується, мовляв, де Педіс займався благодійністю. А він просто дав багато грошей католицьким священикам, — міркує римлянин 28-річний Лоренсо.

Енріко де Педіс був ватажком гангстерського угруповання Мальяна. 1990-го його 38-річного застрелили посеред вулиці в Римі бандити з ворожої групи. Чотири роки тому колишня дівчина вбитого Сабріна Мінарді заявила, що покійний де Педіс не організовував викрадення Емануель Орланді. За її словами, до зникнення причетний керівник банку Ватикану, вже покійний архієпископ Пол Марцинкус. Сабріна каже, школярку викрадачі відразу вбили. Тіло кинули у бетономішалку на околиці Рима.

Зараз ви читаєте новину «Зниклу школярку знайшли у могилі мафіозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути