понеділок, 22 жовтня 2007 18:59

Заступник мера Нью-Делі загинув від мавп

У суботу на заступника мера столиці Індії Нью-Делі 52-річного Суріндера Сінґга Баджву напала зграя диких мавп. Він стояв на терасі другого поверху свого будинку. Відбиваючись від тварин, Баджва впав і зазнав тяжкої травми голови. Наступного дня він помер у лікарні.

Баджва був членом індійської опозиційної партії Бхаратія-Джаната. У нього залишилися дружина й син.

Макаки давно стали однією з головних проблем індійської столиці. Вони заполонили урядові будівлі та храми, крадуть у людей їжу й лякають перехожих. Торік Верховний суд країни наказав міській владі вирішити цю проблему. Але справу ускладнює те, що в індуїзмі мавпи вважаються священними тваринами, земним утіленням бога Ганумана.

Мавп не можна вбивати й завдавати їм шкоди. До того ж місцеві жителі, щоб задобрити божество, підгодовують їх бананами та арахісом. Через це нахабних тварин стає дедалі більше. Влада намагалася виловлювати мавп і відправляти назад до лісів. Також їх цькували більшими та агресивнішими мавпами лангурами.

Але заходи не дали бажаних результатів. Екологи вважають, що цю проблему практично неможливо вирішити. Міста швидко розширюються й таким чином скорочується природне середовище існування приматів. Тому в них немає іншого виходу, як жити у населених пунктах поряд із людьми.

Зараз ви читаєте новину «Заступник мера Нью-Делі загинув від мавп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути