вівторок, 20 січня 2009 17:28

За картину Путіна дали 37 мільйонів рублів

Автор: фото: REUTERS
  Моделі демонструють картину прем’єр-міністра Росії Володимира Путіна. Він зобразив замерзле вікно й вишитий рушник. Угорі — підписався
Моделі демонструють картину прем’єр-міністра Росії Володимира Путіна. Він зобразив замерзле вікно й вишитий рушник. Угорі — підписався

У Санкт-Петербурзі відбулася щорічна благодійна акція "Азбука". Відомі люди за допомоги професійного художника малювали картини на букви російського алфавіту. Сюжет твору мав бути пов"язаним із повістю Миколи Гоголя "Ніч перед Різдвом".

17 січня картини продали з аукціону, а гроші віддали дитячим будинкам. Найдорожчою була картина прем"єр-міністра Росії Володимира Путіна. За неї власниця московської галереї "Наші художники" Наталя Курнікова заплатила 37 млн рублів (8,7 млн грн).

Путіну дісталася буква "у". Тож він намалював візерунок ("узор" російською) на замерзлому вікні. По боках зобразив фіранки з українським червоно-чорним орнаментом.

— Це таке послання Путіна українцям. Мовляв, не заплатите за газ, будете сидіти в холодних хатах, — заявив один із відвідувачів аукціону.

На торги виставили також картини губернатора Санкт-Петербурга Валентини Матвієнко, оперної співачки Анни Нетребко та балерини Уляни Лопаткіної.

— Зрозуміло, чому картина Путіна — найдорожча, — каже головний художник проекту Надія Анфалова. — Покупці дивляться на ім"я, а не на художню цінність картини. А там підпис Путіна через все полотно.

На минулих аукціонах найбільше коштували картини Валентини Матвієнко. Два роки тому за її "Їжачка під ялинкою" невідомий бізнесмен заплатив 2,2 млн рублів (540 тис. грн). 2008 року її "Мішка" пішов із молотка за 11 млн рублів (2,7 млн грн). На цей раз "Метелицю", намальовану губернатором, продали за 11,5 млн рублів.

— У кожній картині є щось своє. Я беру участь в акції третій рік поспіль. У мене вже рука набита, — заявила Матвієнко. — У Володимира Володимировича також вийшла чудова картина, попри те, що він ще початківець.

Зараз ви читаєте новину «За картину Путіна дали 37 мільйонів рублів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути