вівторок, 13 листопада 2018 06:45

Ветеран застрелив 12 людей у барі

"Я не хочу молитов і споминів про мого сина. Я хочу, щоб був контроль над зброєю", — каже Сюзан Орфанус з американського міста Таузенд-Оукс. 27-річний Телемахус загинув під час стрілянини у місцевому барі "Бордерлайн" у ніч проти 8 листопада. Нападник — колишній ветеран морської піхоти 28-річний Ян Девід Лонг — застрелив 12 чоловік і наклав на себе руки.

Події розгорнулися близько 23:30 7 листопада. Лонг зайшов до бару, де в той час відбувалася студентська вечірка. Мовчки вбив охоронців і касира, розпочав стрілянину в залі. Усього пролунало близько 30 пострілів, кажуть правоохоронці. Серед загиблих — сержант місцевої поліції, заступник шерифа 54-річний Рон Хелус. Прибув на виклик за кілька хвилин після початку стрілянини. Дістав кулю, щойно зайшов до приміщення. Помер у лікарні. Мав невдовзі вийти на пенсію.

— Почув перший постріл, подумав, що це жарт. Ніби луснула повітряна кулька. Здивувався, бо там їх не було, — каже один зі свідків.

— Коли розпочалася стрілянина, я була на танцполі. Потім усе стихло. До мене підійшли хлопці і сказали: "Вшивайся, він іде". Побачила стрілка лише на мить: це був високий білий чоловік. Нижня частина обличчя закрита лижною маскою. Повністю одягнений у чорне. Я вибралася з бару через задній вихід, — пригадує місцева жителька на ім'я Тейлор.

18 поранених змогли самостійно дістатися лікарні, повідомляють журналісти.

Чому Лонг влаштував стрілянину, невідомо. Він служив в Афганістані й міг страждати від посттравматичного стресового розладу, кажуть лікарі. Часто відвідував бар, де здійснив злочин.

Таузенд-Оукс за 46 км від Лос-­Анджелеса вважають одним із найбільш безпечних міст США. Він кілька років поспіль був серед перших у рейтингу найменшої кількості злочинів на душу населення.

Зараз ви читаєте новину «Ветеран застрелив 12 людей у барі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути