вівторок, 05 червня 2007 16:49

Вдову Єльцина виселяють із державної дачі

1 червня виповнилося 40 днів від смерті колишнього президента Росії Бориса Єльцина.

Патріарх Московський і всія Русі Алєксєй II провів урочисту літургію. До вдови на державну дачу в котеджному селещі Барвіха, що неподалік російської столиці, приїхав Володимир Путін, 54 роки. За день до того 75-річна Наїна Єльцина отримала з управління справами президента вимогу звільнити територію.

Садибу в Барвісі називають об"єктом "Б-4". Її звели наприкінці 80-х років для генсека Горбачова. Об"єкт включає кілька споруд. Займає 66 га землі. Для жителів дачі спеціально відвели русло Москви-ріки, де Борис Миколайович любив ловити рибу. Там же обладнали власний пляж, дитячі майданчики, сади, вольєр для собак і тенісний корт.

Коли Єльцин пішов у відставку, дача залишилася в його розпорядженні пожиттєво. Але після його смерті житло повернули державі, бо дача закріплюється за президентом. Після його смерті родина не має права користуватися комплексом.

Тепер Наїна Йосипівна повинна пакувати речі й переїздити. Вона має дві квартири на Осінній вулиці в Москві, дві земельні ділянки загальною площею 4 га в Горках-9 і власну дачу в Горках-10.

Родині Єльцина, окрім того, залишилися майже усі привілеї колишнього президента. Вони мають право користуватися службовими автомобілями і медичним обслуговуванням. Отримують також щомісячну грошову допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Вдову Єльцина виселяють із державної дачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути