Ексклюзиви
пʼятниця, 05 вересня 2008 18:06

У Лімі дозволяють заводити тільки одного собаку

У столиці Перу Лімі ввели обмеження щодо кількості собак, яких можна тримати вдома. За новим правилом, у квартирі можна мати одного пса. У власних будинках — двох. Фанатичних собачників, які порушують закон, чекає штраф $237 (1150 грн). Також муніципалітет має право забирати "зайвих" домашніх улюбленців.

Таке рішення місцева влада ухвалила через численні скарги жителів на гавкіт.

— Мої сусіди мають собак. Вони ворогують між собою. Увесь час чубляться. Гавкіт не вщухає ані на хвильку. Інколи мені, здається, що ці звуки живуть у мене в голові, — пояснює житель центрального району Ліми.

Обурені господарі тварин мають аргументи.

— Мої собаки — мої діти! — каже 70-річна Марія Солано. Двох псів жінка завела п"ять років тому. — Вони нікому не заважають. Я ліпше переїду, ніж віддам їх комусь.

У світі існує багато законів, які нормують утримання та поведінку тварин. У Каліфорнії їм заборонено паруватися ближче ніж за 500 м від громадських установ. В американському місті Хайден, штат Арізона, оштрафують того, хто дражнитиме жаб. У штаті Нью-Джерсі мавпам забороняють кривлятися перед полісменами. Левам не дозволяють заходити до театрів.

Зараз ви читаєте новину «У Лімі дозволяють заводити тільки одного собаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути