вівторок, 31 липня 2007 18:49

У Болгарії затримали торговців дітьми

Трьох чоловік, які торгували дітьми, затримала поліція Болгарії. Вони працювали агентами. Самі ж батьки продавали дітей добровільно. Деякі казали, що не мають грошей, щоб виростити дитину.

Самотня матір пропонувала на продаж півторарічну доньку. Батько продавав п"ятьох дітей, готовий позбутися шостої, ще ненародженої. Був дідусь, який без відома матері продавав 20-місячну онуку. Чоловік, який пропонував свого сина, казав, що вдома має ще сімох дітей. А їх треба чимось годувати.

Дитина в Болгарії коштує близько 60 тис. євро (413 тис грн). За ці гроші можна купити однокімнатну квартиру біля Бухареста.

Групу продавців вдалося розкрити завдяки агентам під прикриттям. Вони домовилися з бандою, що постачає немовлят за кордон. Контрабандиста, який називав себе Гаррі, переконали, що дитина потрібна для британського бізнесмена. Мовляв, той має кримінальне минуле й легально всиновити дитину не може. Гаррі за окрему плату погодився довезти немовля до Лондона. Що буде далі з дитиною, його не цікавило.

Чоловік розповів, що вже переправляв дітей до Німеччини та Норвегії. Хизувався, що працює також із повіями. Їх він перевозить до Іспанії, Голландії та Ірландії.

Скандал, пов"язаний із продажем дітей, у Болгарії не перший. Раніше стало відомо про вагітних жінок, яких возили за кордон. Там вони народжували і віддавали немовлят.

Відтоді як з початку року Болгарія приєдналася до Єросоюзу, від неї вимагають активізувати боротьбу з організованою злочинністю.

Зараз ви читаєте новину «У Болгарії затримали торговців дітьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути