пʼятниця, 07 вересня 2007 17:57

Ураган "Фелікс" налетів на Нікарагуа

4 вересня ввечері ураган "Фелікс", який сформувався в Карибському морі, долетів до узбережжя Центральної Америки і обрушився на Нікарагуа. Ураган, якому ще два дні тому присвоїли найвищий рівень небезпеки, протягом 3 годин лютував у районі міста Пуерто Кабезас.

У результаті 38 чоловік загинули, ще 80 пропали безвісти. Президент Нікарагуа Даніель Ортеґа, 61 рік, одразу ж прибув у зону стихійного лиха. Він заявив, що ураган зруйнував 9 тис. домівок. У Пуерто Кабезас переважно живуть бідні рибалки-індіанці, які не скоро зможуть відбудувати своє житло.

Через загрозу стихійного лиха з населених пунктів на узбережжі Нікарагуа евакуювали десятки тисяч людей. На декілька днів зупинилося збирання кавових зерен — найбільшої статті експорту Нікарагуа.

"Фелікс" нагадав жителям країни про найстрашніший ураган в історії Нікарагуа. 1998 року ураган "Мітч" убив 10 тис. людей та паралізував життя в Центральній Америці.

Це літо стало першим в історії, коли протягом сезону регіонові загрожувало два урагани п"ятого ступеню небезпеки. 21 серпня цього року на узбережжя Мексики обрушився ураган "Дін".

Зараз ви читаєте новину «Ураган "Фелікс" налетів на Нікарагуа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути