середа, 11 квітня 2007 18:58

Помер найстаріший ветеран Першої світової війни

 

В американському місті Шарлотт Холл штату Меріленд помер найстаріший ветеран Першої світової війни. 105-річний Ллойд Браун пішов служити на флот США в 16. Щоб узяли, дописав собі кілька років.

— Усі хлопці йшли на службу. Про них писали газети. До того ж дівчатам подобалася військова уніформа, — розповідав він незадовго до смерті.

Після війни Браун повернувся додому. Навчився грати на віолончелі. Потім знову пішов на флот. Остаточно закінчив службу 1925-го. Тоді почав працювати у військовому оркестрі. Грав на прийомах у Білому домі та посольствах.

Жив Браун сам у бунгало. Любив кататися навколо будинку на машині для гольфу. Гостям розповідав анекдоти й непристойні жарти.

За своє життя був двічі одруженим. Від першого шлюбу має сина та доньку. Від другого — двох доньок.

Найстаріша американська жінка-ветеран Першої світової, 109-річна Шарлотта Вінтерс, померла 27 березня цього року. У США ще живуть чотири чоловіки, які брали участь у війні. Однак вони служили в канадській армії.

Зараз ви читаєте новину «Помер найстаріший ветеран Першої світової війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути