Ексклюзиви
середа, 15 серпня 2007 17:24

Удова першого президента Грузії оголосила голодування

У вівторок удова першого президента Грузії Манана Арчвадзе-Ґамсахурдія оголосила безстрокове голодування. Жінка протестує під будівлею мерії Тбілісі.

— Я протестую проти всього, що відбувається в Грузії. Згідно з указами законного уряду Грузії початку 1990-х, заборонено продавати державне майно, — заявляє Арчвадзе-Ґамсахурдія. — Теперішнє незаконне керівництво так само, як і керівництво Шеварднадзе, продовжує політику розбазарювання народного майна. Я протестую.

Удові першого президента не сподобалося, що мерія віддала землю неподалік маєтку родини Ґамсахурдія під будівництво житлового корпусу. Жінка впевнена, що від цього постраждає маєток. У Колхідській вежі розташований музей її батька, класика грузинської літератури Константіне Ґамсахурдії.

— Я сидітиму перед мерією й голодуватиму, доки не припиниться це беззаконня,— обіцяє Манана.

Її чоловіка, Звіада Ґамсахурдію, обрали президентом 26 серпня 1991 року. А 1992-го його вигнали з країни внаслідок державного перевороту. Він помер у вигнанні за нез"ясованих обставин. Згідно з однією з версій, він застрелився з пістолета. Відповідно до іншої, його убили представники російських спецслужб.

Зараз ви читаєте новину «Удова першого президента Грузії оголосила голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути