четвер, 29 жовтня 2020 06:26

Убивцю спіймали через три години після втечі

49-річний убивця Петер Мадсен з Данії спробував втекти з тюрми. Його спіймали через 3 год. Ув'язнений довічно з 2018-го в тюрмі на околиці Копенгагена. Там відбувають покарання ті, кому потрібна психологічна, психіатрична чи сексологічна допомога. Мадсена ізолювали через схильність до втечі.

Та вранці 20 жовтня таки зумів утекти. Погрожував охороні пістолетом і бомбою на поясі. Захопив у заручниці психологиню. Охоронці їх випустили. Зброя, можливо, була несправжня.

— Подробиць не розголошують, — каже журналістка Ханна Мауріс. — Але є великі питання до охорони тюрми. Ймовірно, чутки про те, що там можна купити все що завгодно, — правда.

Мадсен намагався втекти автомобілем, але його наздогнала поліція за 1 км від в'язниці. Заручницю звільнили.

Влітку 2017-го Мадсен убив на власному підводному човні журналістку Кім Валль, розчленував тіло і викинув у море. Стверджував, що Кім упала і вдарилася головою. Кілька разів змінював свідчення. Але не заперечував, що розчленував труп.

Звинувачення вважало, що чоловік спланував злочин, керуючись сексуальними фантазіями. На його комп'ютері знайшли відео вбивств і тортур жінок. Також шукав в інтернеті матеріали про обезголовлення.

Зараз ви читаєте новину «Убивцю спіймали через три години після втечі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути