середа, 23 травня 2007 17:58

Убивцею агента ФСБ Литвиненка вважають його напарника Лугового

  Колишній агент ФСБ Андрій Луговий зустрічався з Литвиненком за три тижні до смерті останнього у ресторані готелю
Колишній агент ФСБ Андрій Луговий зустрічався з Литвиненком за три тижні до смерті останнього у ресторані готелю

Велика Британія підозрює в убивстві колишнього працівника ФСБ Олександра Литвиненка Андрія Лугового, 44 роки. Він також раніше працював у російській службі безпеки. Про це заявив генеральний прокурор Об"єднаного Королівства Кен Макдоналд.

1 листопада 2006 року Литвиненко і Луговий зустрілися в ресторані лондонського готелю "Міленіум". За словами останнього, зустріч була суто діловою. Невдовзі після цього Литвиненку стало погано. Його відвезли у лікарню. Через три тижні він помер. Причиною смерті назвали отруєння радіоактивною речовиною полоній-210.

Лікарі не захотіли робити розтин тіла. Пояснили, що була небезпека опромінитися, бо доза в організмі завелика. Поховали агента в цинковій труні. Ексгумацію проведуть не раніше ніж через 6 років.

Макдоналд переконує, що Скотланд-Ярд має досить доказів причетності Лугового до злочину. Зараз той живе в Москві. У російській генеральній прокураторі сказали, що агента британцям видадуть лише в обмін на 61-річного олігарха Бориса Березовського.

Представник прокуратури запевнив, що Лугового можуть судити й в Росії. Для цього Британія повинна надати достатньо доказів його вини.

Зараз ви читаєте новину «Убивцею агента ФСБ Литвиненка вважають його напарника Лугового». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути