середа, 19 жовтня 2011 06:15

У власниці "Лореаль" дочка відібрала компанію

Найбагатшу жінку Європи, співвласницю косметичної компанії "Лореаль" Ліліан Бетанкур, 88 років, передали під опіку родичам. 17 жовтня французький суд визнав її недієздатною. Опіку над матір'ю отримала її єдина дитина 58-річна Франсуаза Бетанкур-МЕйерс, яка й добивалася такого рішення.

— Ми розчаровані рішенням суду, — роповідає адвокат Жан-Рене Фартуа, який захищає інтереси матері. Він обіцяє подати апеляцію.

Після суду в Парижі Франсуаза звернулася до інвесторів. Пообіцяла, що рішення суду не вплине на майбутнє компанії.

Медики кажуть, що у Бетанкур слабоумство змішаного типу і хвороба Альцгеймера. Цієї п'ятниці їй виповниться 89 років. Відтепер її всюди супроводжуватиме онук Жан-Віктор. А статками Ліліан зможе розпоряджатися лише дочка.

— Якщо Франсуаза переможе, виїду за кордон. Це кошмар, — говорила напередодні суду Ліліан.

Вона стверджує, що почувається непогано, як на свій вік. І звинувачує дочку в змові, аби відібрати в неї одну з найуспішніших у світі косметичних компаній.

2007-го Франсуаза Бетанкур-Мейерс звернулася до суду. Заявила, що мати не в змозі розпоряджатися майном і що гроші у неї видурює фотограф 64-річний Франсуа-Марі Баньє. Нібито мати подарувала "тому плейбоєві" яхту й острів на Сейшелах. Загалом витратила на нього близько 1 млрд євро.

Статки Ліліан Бетанкур становлять 16 млрд євро, за даними американського фінансово-економічного журналу "Форбс". Вона друга у рейтингу серед найбагатших жінок світу.

Французьку компанію з виготовлення парфумів та косметики "Лореаль" заснував 1909-го хімік Ежен Шуллер, батько Ліліан Бетанкур. У спадок вона отримала 31% акцій компанії.

Зараз ви читаєте новину «У власниці "Лореаль" дочка відібрала компанію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути